Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Århus-firma tjener 18 mio. på besværlige mobiler

Firmaet Mobilethink er blevet førende i verden på at sende indstillingerne for MMS, GPRS og WAP til brugernes mobiltelefoner. Kunder som Vodafone og TDC sikrede i 2005 et driftsoverskud på 18 millioner kroner.

Det er ingen nem sag selv at indstille sin mobiltelefon til at benytte funktioner som MMS, GPRS og WAP, og det lever det århusianske it-firma Mobilethink godt af.

Selskabet holder styr på indstillingerne på stort samtlige mobiltelefoner i verden og gør det derfor let for mobilselskaberne automatisk at sende indstillingerne ud til kundernes telefoner.

Mobilethink står nu for at sende indstillinger ud til langt over 100 millioner brugere hos de 75 mobilselskaber, der er blandt kunderne.

Overskud på 18 mio.

Blandt mobilselskaberne er velkendte navne som T-Mobile, Vodafone, Telenor, Telia og TDC, og de var sidste år med til at sikre et driftsoverskud på knap 18 millioner kroner.

- Det er et fantastisk enkelt koncept, som fortæller meget om, hvad danske virksomheder skal gøre, hvis de vil globalisere. Vi har fundet en niche i at levere indstillinger til mobiltelefoner, så de altid er sat rigtigt op til forskellige tjenester, fortæller hovedaktionær Michael Moesgaard Andersen.

Han købte sig ind i Mobilethink i 2004 med nogle af de penge, han tjente ved salget af CBB Mobil til Sonofon.

Tester alle mobiltelefoner

I dag er Mobilethink markedsledende i verden og står i Skandinavien for mere end 95 procent af alle udsendelser af indstillinger til mobiltelefoner.

Selskabet med hovedkontor i Århus har 30 ansatte og et testlaboratorium, som ikke laver andet end at teste nye mobiltelefoner af.

For at være helt opdateret har Mobilethink samtidig en medarbejder, som konstant rejser verden rundt og samler de nyeste mobiltelefoner ind.

- Vi har selvfølgelig faste aftaler med Nokia og Sony Ericsson. Men der opstår hele tiden nye typer af mobiltelefoner fra blandt andet asiatiske producenter, og der må vi have en medarbejder på farten for at indsamle de nyeste mobiltelefoner, siger Michael Moesgaard Andersen.

Bliver ved sin læst

Trods en stor tocifret millionomsætning skal Mobilethink ikke foreløbig brede sig ud på andre forretningsområder.

- Man skal blive ved sin læst i hvert fald nogle år og udnytte de skalafordele, der ligger i det her marked. Vi er en nichespiller på det her område, hvor der er et kæmpe uudnyttet marked, siger Michael Moesgaard Andersen.

Mobilethinks forretningsmodel er ikke at tage et stort beløb fra begyndelsen, men derimod at afkræve betaling for antallet af kunder eller antallet af sendte indstillinger.

Hidtil har selskabet ikke lavet meget salgsarbejde, men det er nu i færd med at opbygge en international salgsorganisation for at få endnu flere kunder.

Denne artikel indleder et to ugers tema om mobiltelefoni på Computerworld.dk. Input modtages meget gerne på c.thomsen@cw.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere