Sun fyrer hver syvende medarbejder

Sun Microsystems vil inden for det næste halve år afskedige op mod 13 procent af alle ansatte. Det skal nedbringe omkostningerne så meget, at Sun igen kan blive en god forretning.

Op mod 5.000 af Sun Microsystems medarbejdere vil inden for de næste seks måneder modtage en fyreseddel, hvillket svarer til 13 procent af den samlede medarbejderstab.

De mange fyringer skal være med til at nedbringe selskabets omkostninger, så det igen kan blive profitabelt.

Ifølge Sun vil afskedigelserne nemlig udløse årlige besparelser på helt op til 3,5 milliarder kroner, som vil kunne mærkes fra juni 2007.

Rømmer to lokaliteter

Sammen med fyringerne vil Sun droppe to store lokaliteter i USA, som i den kommende tid vil blive rømmet.

Analytikere har i længere tid ventet en større nedskæring i Sun, der har kæmpet for finde nye profitable veje siden dotcom-boblen brast i 2000.

Spekulationerne om gennemgribende forandringer fik fornylig yderligere næring, da selskabets topchef og medstifter Scott McNealy forlod posten som selskabets koncerndirektør.

Ifølge Wall Street Journal har Suns nye topchef, Jonathan Schwartz, i den seneste måned pløjet selskabets organisationsplan igennem med tættekam flere gange.

Resultatet er den strømlining, som selskabet nu skal igennem.

Analytikere understreger, at Sun har en temmelig unik produktportefølje, men at selskabet har for meget flæsk på kroppen og sælger for lidt.

Den indebærer også ny fokusering på de teknologier, som selskabet vil investere i, samt lukning og neddrosling af projekter, der fokuserer på teknologier, der ikke hører hjemme i kerneområderne.

Overskud i 2007

Målet er et driftsoverskud i fjerde kvartal 2007 på fire procent af omsætningen. Dette tal skal med tiden hæves til 10 procent, meddeler Sun.

For hele årsresultatet 2007 er målet at øge salget med tre-fem procent.

- Vi har arbejdet hårdt med at genopfinde Sun's produkt-linier - lige fra software til systemer, storage og service. Nu genopfinder vi hele vores forretningsmodel oven på dette ny-støbte fundament på en meget mere simpel måde, siger Jonathan Schwartz til Wall Street Journal.

Han har foruden fyringerne varslet adskillige udskiftninger i selskabets ledelse

Herhjemme er det endnu uklart, om fyringsrunden vil koste danske medarbejdere jobbet.

- Vi ved endnu ikke, hvad der skal ske. Det er noget, der indtil videre foregår på corporate plan, så det er svært at vurdere, siger Ulla Pollas, kommunikationschef i Sun Danmark.

Sun har i Danmark omkring 75 medarbejdere. Det danske selskab omsatte sidste år for 109 millioner kroner og tjente 5,7 millioner efter skat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere