E-medier kræver bedre måling af net-trafik

Foreningen af Danske Internetmedier vil have styr på optællingen af besøgende på hjemmesider. Syv firmaer skal nu finde nye modeller for registreringen.

Nu skal der bedre styr på hvem og hvor mange, der surfer på de danske internetsider.

Foreningen af Danske Internetmedier (FDIM) har udpeget syv firmaer, som skal byde ind med en bedre løsning, end den måde internetmedierne i dag tæller besøgende.

Det fortæller Christian Peytz, formand for FDIM.

- Vi er i dag lidt handicappede af fænomenet unikke brugere, som i bund og grund ikke er det mest nødvendige tal at arbejde med, siger Christian Peytz.

Unikke brugere ligegyldige

Problemet er, at trafikken på nettet er eksploderet, og derfor er det nødvendigt at kunne udspecificere målingerne bedre. Samtidig forveksler mange antallet af unikke besøgende med antallet af personer, som har besøgt en webside.

Drømmen er at få en løsning, som giver et præcist og nuanceret billede af, hvem der besøger hvilke websites hvornår.

Foreningen har derfor defineret, hvad den som minimum vil have. De syv udvalgte firmaer skal så melde ud med yderligere forslag til et forbedret trafiktælle-system, fortæller Christian Peytz.

- Udgangspunktet vil stadig være en totalmåling med en lille sladrehank på websiden. Dertil skal lægges mere nøjagtige panelinformationer, som skal bygges sammen, siger Christian Peytz.

Vil sammenlignes med tv

Internetfirmaet Jubii er et af de firmaer, som tidligere har været kritiske over for det nuværende trafikoptællingssystem.

Administrerende direktør Peter Lundsgaard håber, at det nye system vil kunne sikre gennemskuelighed, så resultatet umiddelbart vil kunne sammenlignes med seertal fra tv.

- Det er fuldstændig ligegyldigt hvor mange unikke brugere en side har. Det afgørende er, hvor meget tid den enkelte bruger på de forskellige sites, og hvad de bruger dem til, siger Peter Lundsgaard.

Peter Lundsgaard understreger, at han godt er klar over, at tv-målingerne har en vis usikkerhed. Men han er villig til at acceptere den samme usikkerhed, hvis bare resultaterne bliver sammenlignelige.

- Der er jo ingen grund til at opfinde et ottekantet hjul, når vi har et rundt, som fungerer ganske godt. Samtidig vil et system som minder om tv-målingerne gøre hele processen lettere for alle parter, siger Peter Lundsgaard.

I øjeblikket betaler internetmedierne hver godt 50.000 kroner om året for optællingen af trafiktallet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere