Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Microsoft invaderer folkeskolerne med slagtilbud

Microsoft sikrer tilstedeværelsen på folkeskolernes computere ved hjælp af en række specialtilbud. Blandt andet kan hver sjette skole købe Microsoft Office for blot 20 kroner per computer.

Kontorpakken hedder oftest Microsoft Office, når danske skoleelever bruger skrive-, regne, og præsentationsprogrammer rundt omkring på de omkring 1.700 danske folkeskoler.

Microsoft sikrer nemlig tilstedeværelsen på skole-pc’erne ved hjælp af en række specialtilbud.

Slagtilbud: 20 kroner om året
Omkring 15 procent af skolerne - eller mere end hver sjette skole - får et decideret slagtilbud, hvor prisen er en flad tyver for at have Microsoft Office kørende på en computer et helt år.

Tilbuddet gives til de skoler, der har flest elever per computer.

- En gang om året kan skolerne rapportere ind, hvor mange skoleelever, de har per pc. Baseret på det giver vi det her specielle tilbud, fortæller Dan Bælum, der er direktør i Microsofts sektor for offentlige kunder.

Derudover kan alle de andre folkeskoler – og øvrige uddannelsesinstitutioner - købe Microsoft Office til en tredjedel af den almindelige erhvervspris. Erhvervsprisen varierer alt efter hvilken kontorpakke-løsning, man ønsker.

Afviser bagtanker

Microsoft oplyser, at det er langt størsteparten af de omkring 1.700 danske folkeskoler, der benytter sig af tilbuddet om at købe eller leje Microsoft Office til en tredjedel af prisen.

Dertil kommer, at stort set alle de skoler, der får tilbudt Office til 20 kroner percomputer, takker ja til tilbuddet.

Dermed er softwaregiganten fra Seattle til stede i langt de fleste klasseværelser på lige fod med katetre, tavler og gamle madpakker.

Microsoft begrunder selv slagtilbuddene med selskabets sociale ansvar.

- Som virksomhed har vi et socialt ansvar for at være med i uddannelsesverdenen. Vi har en ide om, at folkeskolen skal have de bedste værktøjer til rådighed. Det har så gjort, at vi på det område går vi ud med specielle priser, siger Dan Bælum fra Microsoft.

Han afviser, at det handler om at opdrage kommende generationer til at bruge Microsofts produkter.

- Microsoft er interesseret i, at skoler og uddannelses-institutionerne begynder at anvende it lidt mere funktionelt end bare til at bruge det som en skrivemaskine. Vi vil gerne have, at de bruger de faciliteter, som ligger i vores produkter – og sikkert også i andre produkter på markedet, forklarer han.

Alene i klasserne

Indtil for et par år siden havde UNI-C, der leverer it-tjenester til uddannelsessektoren, en aftale med Sun Microsystems om levering af gratis StarOffice-licenser til skoleelever og lærere.

Den samlede værdi af initiativet var på 200 millioner kroner, men interessen for det tilbud er nu minimal, oplyser UNI-C.

- På et tidspunkt var der rigtig meget interesse for StarOffice, blandt andet fordi der var en dansk version. Derfor lavede vi et site, hvor programmet kunne downloades, og det eksisterer sådan set stadigvæk, siger Per Thorbøll, der er direktør i uddannelsesdivisionen i UNI-C.

Interessen faldt imidlertid drastisk, da Sun stoppede med at opdatere StarOffice på dansk, fortæller han.

Han oplyser, at UNI-C har undersøgt, om der er behov for et lignende tilbud med OpenOffice, men da den kontorpakke allerede kan downloades gratis på en række internetsider, er der ikke brug for det, forklarer Per Thorbøll.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere