Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Danske telefonbokse bliver trådløse hotspots

Inden for et par år vil du kunne tjekke din e-mail i telefonboksen. TDC vil indrette landets telefonbokse som trådløse hotspots. I øjeblikket tester TDC to telefonbokse i Århus.

Gå i telefonboksen og tjek din e-mail. Sådan kan virkeligheden meget vel komme til at se ud i en række større danske byer inden for få år.

TDC arbejder med planer om at supplere almindelige telefonbokse med trådløs internetopkobling, så telefonboksene fremover i praksis vil komme til at fungere som hotspot.

TDC tester i øjeblikket to telefonbokse i Århus med den trådløse forbindelse. Boksene står på henholdsvis banegårdspladsen samt i Tangkrogen.

Mangler endelig test

- Vi mangler endnu den endelige test af blandt andet strømforsyningerne, men ellers er vi stort set klar. Falder testen godt ud, vil vi måske udrulle teknologien til en række andre telefonbokse, siger Gert Rieder, direktør i TDC Privat.

Han fortæller, at TDC vil træffe den endelige beslutning til september.

Ideen er, at danskerne gratis vil kunne opdatere deres trådløse enheder - pc, PDA, mobiltelefon eller lignende - med e-mail og andre informationer, når de kommer forbi en af de pågældende hotspot-telefonbokse.

TDC har endnu ikke besluttet sig endegyldigt for tidsplanen, men Gert Rieder mener, at de bedst egnede telefonbokse landet over vil blive udstyret som hotspot senest inden for et eller to år.

Teknologien er klar til de WLAN eller WiFi-baserede telefonbokse, der bliver kraftige nok til, at man kan koble sig på nettet inden for en radius på et par hundrede meter fra telefonboksen.

Det største problem for TDC har været strømforsyningen til den trådløse sender.

I øjeblikket arbejder selskabet med en batteri-løsning, efter der tidligere er blevet testet en løsning, hvor telefonboksen har været koblet på lysmasterne.

Billigt at indrette en boks

Det koster blot TDC mellem 5.000 og 10.000 kroner at indrette en telefonboks som hotspot.

Det kræver nemlig ikke ret meget udstyr at ombygge en eksisterende boks, der allerede er forbundet med telenettet.

Grundtanken er, at TDC vil stille tjenesten gratis til rådighed for brugerne.

Det er planen, at der med tiden skal indgås partneraftaler med en række indholdsleverandører, hvilket på sigt skal generere den ønskede omsætning på området.

TDC har i de seneste år lukket op mod 500 telefonbokse, så det samlede antal bokse i dag ligger på 4.000-5.000 bokse.

Nedlukningen er sket i takt med, at mobiltelefonerne er blevet mere og mere udbredte blandt danskerne.

Ifølge TDC er der imidlertid nu blevet luget så meget ud i boksene, at meget tyder på, at de resterende vil blive stående.

Blandt andet har en del kommuner besluttet at betale en del af udgifterne til de tabsgivende bokse i ødere områder.

Det til trods er telefonboksenes indtjening under pres, og i det lange løb skal de kommende hotspots dermed også være med til at sikre boksenes eksistens.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere