Philips tæt på salg af chipdivision

Tre internationale kapitalfonde slås om Philips chipdivision, der forventes solgt inden årets udgang for omkring 60 milliarder kroner.

En deadline for tilbud på Philips Electronics’ chip-producerende division udløber denne uge, og der er ifølge internationale erhvervsmedier flere interesserede og kapitalstærke købere.

Tre internationale konsortier af kapitalfonde er ifølge Financial Times parat til at afgive bud på divisionen, der forventes at kunne indbringe hollænderne omkring 60 milliarder kroner ved et salg.

Til salg i en måned

Philips satte divisionen til salg i juni og har hele tiden holdt bagdøren åben for, at dette kan ske enten gennem et direkte salg, formentlig til en kapitalfond, eller ved en børsnotering.

Philips har tidligere meddelt, at selskabet ønsker at skille sig af med divisionen i år, men har afvist at kommentere de aktuelle forlydender.

Største handel i år

Hvis Philips beslutter sig for at sælge til en kapitalfond vil det være den største transaktion af sin art i teknologibranchen siden software og it-koncernen SunGard Data Systems sidste år blev købt ud af syv fonde for knap 70 milliarder kroner, skriver Financial Times.

Philips-divisionen beskæftiger 36.000 medarbejdere og producerer chips i ni lande i Europa, Asien og Nordamerika.

Philips er verdens ottende største producent af chips med en omsætning på omkring 36 milliarder kroner sidste år.

Det globale marked for chips voksede med 5,7 procent sidste år til cirka 1.400 milliarder kroner, ifølge analysehuset Gartner.

Konsolidering

De nye forlydender om salget af Philips chipdivision kommer på et tidspunkt, hvor der er udsigt til yderligere konsolidering blandt de globale chipproducenter.

I en handel til en anslået værdi af mellem 25 milliarder og 33 milliarder kroner er chipproducenten Advanced Micro Devices (AMD) i færd med at afslutte købet af konkurrenten ATI Technologies.

Produktionen af chips er meget kapitalkrævende, og det kan være en af drivkræfterne bag den nye bølge af konsolidering, vurderer Wall Street Journal.

I år forventes branchen således at investere mere end 300 milliarder kroner globalt, skriver avisen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere