Drift og vedligehold tærer på it-budgetterne

Mere end 40 procet af de offentlige og private virksomheders it-budgetter går til drift og vedligehold, viser ny undersøgelse.

Når pengene på offentlige og private it-budgetter skal fordeles, går over 40.000 kroner til drift og vedligeholdelse, hver gang der investeres 100.000 kroner i it.

Det viser en undersøgelse, som Steria har foretaget blandt it-ledere i den private og den offentlige sektor for at belyse udviklingen blandt de it-relarterede tjenester.

Udgifterne til drift og vedligeholdelse vækker med en andel på over 40 procent af it-budgettet bekymring hos Stepháne Herlicq, der er administrerende direktør for Steria i Danmark, som sælger it-udstyr og samlet omsætter for 8,95 milliarder kroner om året.

Bekymret for udviklingen

- Det betyder færre ressourcer til udvikling og nye it-projekter. Set i et samfundsmæssigt perspektiv er disse to elementer meget væsentlige for de danske virksomheders udvikling og konkurrencedygtighed, lyder det fra Stepháne Herlicq i en pressemeddelelse.

Ifølge Stepháne Herlicq er en formildende omstændighed dog, at mere end 96 procent af de adspurgte it-ledere svarer, at de er villige til at investere i it som et strategisk virkemiddel.

Budgetter steget

Næsten hver tredje it-leder fortæller i undersøgelsen, at deres budget er steget sammenlignet med sidste år, og at det er kommunesammenlægningerne og samkøring af systemer optager mange offentlige IT-chefer.

71,1 procent af de it-lederne mener at processer og effektivitet er en af de vigtigste forretningsmæssige udfordringer.

Samtidig mener 59 procent at det først og fremmest er effktivisering af it-driften som er vigtigst.

Samtidig peger tre ud af fire it-ledere på Microsoft, når de skal svare på hvilken konkret teknologi de kommer til at prioritere i fremover.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere