Topsil reddet på afgrundens rand

Danske Topsil har afværget en spirende krise ved at sikre sig leverance af det livsvigtige råmateriale silicium, som er en mangelvare på verdensmarkedet. Produktionen er sikret til 2012.

Den dansk halvleder-producent Topsil har sikret sig de nødvendige leverancer af det for selskabet helt livsvigtige råstof silicium frem til 2012.

Dermed afværger det børsnoterede selskab den alvorlige krise, der har gjort fremtidsudsigterne dystre for selskabet i en rum tid.

Topsil meddeler, at aftalen er med en af de i forvejen godkendte leverandører, hvilket betyder, at Topsil ikke behøver ændringer i produktionen.

Sikret til 2012

Med aftalen kan Topsil fortsætte produktionen på det nuværende niveau indtil 2012.

Gratis er det dog ikke. Selskabet skal stille adskillige millioner kroner i garanti til leverandøren. Topsil sigter derfor efter at rejse 33 millioner kroner i en aktie-emission, hvor de nuværende aktionærer får forkøbsret.

Topsil røg ud i krise, da selskabets daværende leverandør af råsilicium opsagde kontrakterne med virkning fra begyndelsen af 2006.

Det skyldtes, at den pågældende leverandør blev overtaget af et solcelle-firma, der ville bruge siliciumet til egen produktion. Silicium af god kvalitet er en mangelvare på verdensmarkedet.

Samlet set kom koncernen ud af 2005 med et underskud på 11 millioner kroner, men opjusterede med indgåelsen af silicium-kontrakten sine forventninger til et overskud før skat på 20-24 millioner kroner for 2006.

Selskabet udstedte i sidste uge aktie-optioner for 2,1 millioner kroner til fem chefer.

Meddelelsen om den nye silicium-kontrakt har ikke overraskende fået aktie-kursen til at buldre op ad i en hast, der har gjort tidligere udstedte aktie-optioner millioner af kroner værd.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?