Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Nyhedsbureau lader computere skrive nyheder

Journalisterne hos det amerikanske finans-nyhedsbureau Thomson har siden marts haft elektroniske kolleger. Visse af nyhedshistorierne bliver skrevet af computere, som kan skrive en finansnyhed på blot tre tiendedele af et sekund.

Konkurrencen om at få finansnyhederne ud først har stået på i mange år. Først fik journalisterne skrivemaskine, senere tekstbehandlingsanlæg og senere igen online-aviser.

Men hos det amerikanske nyhedsbureau Thomson Finacial har man nu taget skridtet fuldt ud i konkurrencen om at være først med det sidste.

Siden marts har en del af nyhedsbureauets historier nemlig været skrevet af computere, som selv genererer nyheden.

Historier på 0,3 sekunder

Firmaet har ifølge Financial Times været så tilfreds med historierne, at man nu planlægger at udvide antallet af de elektroniske journalister.

Computerne arbejder nemlig hurtigt. Faktisk kan en nyhedshistorie skrives så hurtigt, at der kun går omkring 0,3 sekunder fra et firma offentliggør nye tal, til historien er offentliggjort.

Historien genereres ud fra nye tal og nyhedsbureauets arkiv, og det gør computeren i stand til at vurdere, om et firma har klaret sig bedre eller dårligere end forventet – altså ikke ulig arbejdsgangen på mange medier, som har mennesker ansat.

Selv om journalisterne altså umiddelbart ser ud til at være truet på brødet, afviser Thomson at man har ansat computerne for at spare.

- Det handler i stedet om at levere information til vores læsere så hurtigt, at de kan træffe beslutninger om at købe eller sælge med det samme. Samtidig kan vi frigøre tid, så journalsiterne har mere tid til at tænke, siger Matthew Burkley, som er strategisk vicedirektør hos Thomson Financial, til avisen.

Flere tillægsord

Ifølge Matthew Burkley har computer-jounalisterne endnu ikke lavet nogen fejl. Men han mener, at nyhederne er en tand for standardiserede.

- Måske skal vi prøve at tilføje et par ekstra tillægsord i programmet, siger Matthew Burkley.

Thomson Financial har investeret op mod 1,2 millioner kroner i de elektroniske journalister, som primært skriver nyheder til det amerikanske marked.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere