Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

IBM byder 7,6 mia. for netværkssikkerhed

IBM har budt 7,6 milliarder kroner for at overtage sikkerhedsfirmaet Internet Security Systems, der administrerer netværkssikkerhed for firmaer.

It-giganten IBM tilbyder at betale 7,6 milliarder kroner kontant for sikkerhedsfirmaet Internet Security Systems, ISS.

Hvis ISS's aktionærer godkender købet, vil det være IBM's tredje inden for blot den seneste måned.

ISS driver sikkerhedssystemer på kontraktbasis for virksomheder, hvilket blandt andet omfatter overvågning og beskyttelse mod hackerangreb.

Opkøbet skal hjælpe IBM ved at skabe vækst og tilføje koncernen kompetencer inden for sikkerhed.

- Vi deler den samme vision om på globalt plan at kunne administrere kundernes sikkerhed på en enkel og automatiseret måde, siger produktchef Val Rahmani fra IBM.

Område der vokser

ISS vil komme til at fortsætte som en forholdsvis autonom enhed inden for IBM-koncernen, hvis købet går igennem.

IBM forventer, at drift af sikkerhedssystemer for virksomheder vil være et forretningsområde i vækst de næste år i takt med, at flere virksomheder fortsat kigger på, hvilke funktioner der kan outsources.

Både administrerende direktør i ISS Tom Noonan og stifter Christopher Klaus vil følge med over til IBM.

For ISS kan købet være med til at tilføre firmaet den nødvendige pondus, der skal til for at kunne levere ydelser til de største virksomheder.

- ISS var i et sikkerheds-ingenmandsland. De var respekterede, men de var ikke store nok til at tage det næste spring, siger chefanalytiker Jon Oltsik fra Enterprise Strategy Group.

For IBM giver opkøbet adgang til specialviden om it-sikkerhed, som selskabet kan bruge til at sælge nye ydelser til dets kunder.

- Kombinationen af de to giver afgjort IBM det største spænd inden for sikkerhed i hele branchen, siger chefanalytiker Paul Stamp fra Forrester.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere