Fagforbund begærer Digginet konkurs

Manglende lønudbetaling får Sammenslutningen af Frie Funktionærer til at begære bolignet-selskabet Digginet konkurs. Samtidig har investeringsbanken Finansbanken begæret den nye Digginet-ejer, Jan Pathuel, personligt konkurs.

Fagforbundet Sammenslutningen af Frie Funktionærer har begæret bolignet-selskabet Digginet konkurs.

Det sker, fordi Digginet ikke har udbetalt den aftalte juni-løn til et af forbundets medlemmer.

- Vi vil have lønnen udbetalt til vores medlem. Vi er nødt til at begære selskabet konkurs, hvis vi skal sikre lønnen fra Lønmodtagernes Garantifond, siger Kåre Mønsted, juridisk chef og advokat i Sammenslutningen af Frie Funktionærer.

Går alt efter planen, betyder konkurs-begæringen, at Digginet vil blive erklæret konkurs om et par uger, medmindre selskabet udbetaler den løn, som den pågældende medarbejder ikke har modtaget.

Bank begærer ny ejer konkurs

Konkursbegæringen er ikke den eneste, der flagrer i Digginets univers.

Den påståede nye ejer af selskabet, udlandsdanskeren Jan Pathuel, er nemlig blevet begæret personlig konkurs af investeringsbanken Finansbanken, der ejes af Sparekassen Lolland.

Finansbanken har desuden konkurs-begæret holdingsselskabet Nilex Holding, som har Jan Pathuel siddende som administrerende direktør.

Dermed risikerer Jan Pathuel at måtte føje endnu et par konkurser til den i forvejen ret anseelige mængde, som han allerede har været involveret i.

Det har ikke været muligt at afæske Finansbanken svar på, hvad konkursbegæringen konkret drejer sig om, men sikkert er det, at Jan Pathuel bliver erklæret konkurs, hvis ikke han stiller i skifteretten i næste uge.

- Vi kan ikke oplyse noget om den konkrete sag, men det er klart, at vi som bank ikke begærer nogen konkurs for mindre beløb, siger Kristian Biel, administrerende direktør i Finansbanken.

Han understreger, at Jan Pathuel "principielt" stadig kan undgå konkurs, hvis han betaler banken, hvad han skylder. Kristian Biel vil ikke oplyse, hvor meget det drejer sig om.

Ejerskifte venter stadig

Den danske forretningsmand, matematiker og tidligere olympiske svømmer Jan Pathuel bor i Washington, USA. Det var også herfra, at han fornylig annoncerede, at en fond med ham i spidsen overtog det kriseramte Digginet.

Trods udmeldingen har Digginet dog formelt stadigt ikke skiftet ejer i Det Centrale Virksomhedsregister, hvor oplysninger om samtlige danske virksomheder forefindes og opdateres hyppigt.

Heller ikke Digginets nye direktør, Jimi Danielsen, figurerer i registeret i forbindelse med Digginet, hvilket ifølge Sammenslutningen af Frie Funktionærer kan give visse problemer, fordi det betyder, at han ikke formelt er tegningsberettiget.

Digginet røg ud i alvorlige økonmiske problemer i begyndelsen af august, hvilket fik selskabets telefonileverandør til at lukke for al telefoni hos Digginets telefonkunder, ligesom selskabets kunderservice lukkede.

Midt i den økonomiske krise trådte Jan Pathuel og Jimi Danielsen til.

Dengang bedyrede de begge til Computerworld, at alt ville være på skinner i løbet af et par dage. I dag hedder det på Digginets hjemmeside, at alt vil være på plads 4. september.

Det har ikke været muligt at komme i kontakt med Digginet i forbindelse med denne artikel, i det samtlige telefonnumre på selskabet ender blindt. Selskabet har heller ikke besvaret tilsendte e-mails.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere