Offline Messenger-beskeder giver nyt liv til orm

Antivirusfirmaet Kaspersky Lab advarer om, at bagmændene bag de seneste MSN Messenger-orm kan benytte offline-beskeder til at slippe forbi filtre.

Virusprogrammørerne bag de seneste angreb mod brugere af Microsofts beskedtjeneste og chatprogram MSN Messenger har fundet en måde at slippe uden om Microsofts filtre.

Microsoft opdaterede ellers selskabets software for at forhindre spredningen af Licat-ormens beskeder med links til eksekverbare PIF-filer.

Men den nyeste version af MSN Messenger har åbnet et smuthul, skriver antivirusfirmaet Kaspersky Lab på selskabets weblog.

MSN Live Messenger, også kendt som MSN Messenger 8, giver nemlig mulighed for at sende beskeder til brugere, der ikke er online.

Mens mange andre beskedtjenester har tilbudt denne mulighed gennem en årrække, så har Microsoft først for nylig indført den på MSN Messenger, hvor brugere hidtil har været henvist til at sende e-mails til offline brugere.

Ifølge Kaspersky Lab bliver offline-beskeder imidlertid ikke filtreret af MSN Messenger.

Det betyder, at en orm kan sende de ondsindede links til brugere, der ikke er online, og slippe uden om filtrene.

Kaspersky Lab har fundet eksempler på sådanne beskeder, der er sendt til offline brugere, men har endnu ikke set en ny orm i omløb.

Microsofts filter mod PIF-filer var allerede implementeret, før de seneste udbrud, men filtret skelnede mellem store og små bogstaver og virkede kun mod filendelsen "pif" og ikke "PIF", "Pif" eller "piF".


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The New World of Data

Få styr på de nye muligheder og de nyeste tendenser inden for næste generations IT-infrastruktur. Bliv inspireret af de ledende teknologiaktører og hør hvordan TopDanmark og Rambøll har draget fordel af de nye muligheder både i relation til de tekniske og økonomiske aspekter samt en optimeret brugeroplevelse.

25. september 2018 | Læs mere


Kunstig intelligens: Bring din virksomhed ind i fremtiden

På denne konference ser vi nærmere på gode, bæredygtige business cases med kunstig intelligens. Vi zoomer ind på de konkrete teknologier, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

26. september 2018 | Læs mere


Corporate Performance Management - sådan omsætter du strategiske beslutninger til operationelle planer

Den digitale transformation er i gang de danske finans- og økonomiafdelinger. Corporate Performance Management (CPM) er en fællesbetegnelse for de softwareløsninger, der er med til at håndtere og visualisere virksomhedens performance og målopfyldelse. Men hvilke løsninger skal du vælge og hvordan kommer du i gang?

27. september 2018 | Læs mere


Premium
Facebook er virksomheden der kan eje verden, hvis den kommer helskindet igennem sin identitetskrise
Selvom Facebooks aktie er blevet sendt til tælling over sommeren, har den gode odds i fremtiden. Selvskabet har nemlig en unik evne til at navigere igennem kriser.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.