Finansministeriet: Vi kan spare millioner på pc-aftale

Finansministeriet afslører i næste uge, hvem der skal levere pc’er til staten i det kommende år. Ministeriet vurderer selv, at aftalen sparer det offentlige for mere end det, som man har budgetteret med i finansloven.

Staten regner med at spare et trecifret millionbeløb på den nye aftale, der afgør, hvem der skal levere pc'er til staten.

- Vi har budgetteret med en samlet besparelse på 300 millioner kroner på blandt andet pc- og kontormaskineområdet. Og det regner vi også med at få ind med de tilbud, som vi kigger på lige nu, siger chef for Finansministeriets Indkøbssekretariat Signe Lynggaard Madsen.

Aftalerne på it-området indgår som et led i en større indkøbsbesparelse i det offentlige.

Signe Lynggaard Madsen peger på, at det især er pc-området, der bidrager til den store besparelse.

I aftalen indgår tre leverandører, der skal levere alle pc'ere og serviceydelser til staten i det næste år, kontrakten løber. Derefter har leverandørerne mulighed for forlængelse tre gange i de næste tre år.

Otte kandidater er med i opløbet

Leverandørerne er endnu ikke navngivet, men Computerworld erfarer, at der er otte prækvalificerede kandidater i udbudet.

Heriblandt er Topnordic, der også skal levere kontormaskiner til staten. Finansministeriet har ud over Topnordic allerede for to uger siden indgået aftale med Xerox for leveringer af kontormaskiner til staten.

En anden mulig pc-leverandør er Netkoncept, hvor administrerende direktør Bo Kruse går og venter på Finansministeriets afgørelse.

- Vi er spændte. Selvfølgelig er vi det. Det er en stor ordre, og med kommunerne kan vi virkelig få foden inden for det offentlige marked, siger Bo Kruse.

Netkoncept har allerede aftaler med staten gennem de såkaldte SKI-aftaler.

Måske flere offentlige besparelser i vente

Endnu flere af skatteborgernes penge kan spares ved aftalen. Det sker, hvis kommunerne hopper med på aftalen, og forpligter sig til at få leveret pc'er fra statens leverandør.

- Jeg regner med, at kommunerne samlet kan spare endnu mere end staten på pc-aftalen, lyder det forventningsfuldt fra Signe Lynggaard Madsen.

Aftalen med staten træder i kraft den 1. januar 2007.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere