Juraekspert: Ok med teleselskaber som net-politi

Fogedretten har handlet helt efter bogen ved at overlade det til internetudbyderen Tele2 at lukke for adgangen til Allofmp.com. Professor Mads Bryde Andersen fra Københavns Universitet giver sit syn på sagen.

Der er intet i vejen for, at man overlader det til en privat virksomhed at fungere som ”internetpoliti”.

Fogedrettens kendelse, hvor internetudbyderen Tele2 er blevet pålagt at hindre kundernes adgang til webstedet Allofmp3.com, er derfor helt i orden.

Det mener Mads Bryde Andersen, der er professor ved juridisk fakultet på Københavns Universitet, med fokus på blandt andet IT-ret og immaterialret.

Mads Bryde Andersen anfører dog, at han ikke kender sagen i detaljer eller selve fogedrettens kendelse, men alene forholder sig til den juridiske behandling og selve det principielle i at lade en internetudbyder fungere som kontrolmyndighed i denne type sager.

- Beslutningen om at lade en privat virksomhed fungere som kontrolmyndighed, stammer fra EU-direktivet om e-handel, som kom i sommeren 2000, siger Mads Bryde Andersen.

Han peger på, at løsningen måske ikke er optimal, men den bedste vi har.

Intet at komme efter
- Det gælder især i situationer, hvor man må gribe ind over for handlinger, der udgår fra et andet land, som er i strid med dansk lovgivning, men som henvender sig til danske forbrugere, siger Mads Bryde Andersen.

Mads Bryde Andersen forstår således godt, at mange har undret sig over, at fogedrettens afgørelse lægger det over til internetudbyderne at håndtere en blokering af Allofmp3.com, men mener samtidig, at der ikke er noget at komme efter.

- Jeg mener ikke, der kan herske tvivl om, at webstedet Allofmp3.com er i strid med den danske ophavsretslovgivning. Målet er således at lukke for adgangen til tjenesten i Danmark og her er det nærmeste at få internetudbyderne til at stå for den håndtering, siger Mads Bryde Andersen.

Tele2 fulgte fogedrettens kendelse og lukkede for kundernes adgang til Allofmp3.com i torsdags, men har dog kæret kendelsen til landsretten.

Læs mere om Allofmp3 i fredagens trykte udgave af Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Et af Danmarks største advokathuse har kulegravet Waoo-direktør Jørgen Stensgaards forhold op til hans fyring
Et af Danmarks største advokat-firmaer har i efteråret i al hemmelighed gennemgået Waoo-direktør Jørgen Stensgaards forhold, som første til hans pludselige fyring fra stillingen som topchef i Waao.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.