Tysk dom: Internetudbydere skal slette logfiler

Den tyske internetudbyder T-Online er blevet dømt til at slette brugeres aktivitetslogs, så fremt disse måtte ønske det. Dette vil gøre det ekstra svært at bevise pirateri blandt internetudbyderens brugere.

Tyskerne har fået en ekstra beskyttelse af privatlivets fred, efter landets højeste appelret har dømt internetudbydere at slette oplysninger om kundernes aktiviteter, når de bruger internetforbindelsen.

Ifølge dommen, skal den tyske internetudbyder T-Online slette en kundes aktivitetslogs, når kunden beder om det, medmindre selskabet juridisk kan påvise et behov for at opbevare de pågældende data.

Afgørelsen forventes at gøre det vanskeligt – og i nogle tilfælde fuldstændig umuligt – at bevise, hvis nogle af T-Onlines brugere mistænkes for pirateri.

Det er dog tvivlsomt om det samme vil kunne ske i Danmark, hvor justitsminister Lene Espersen (K) for et par måneder siden underskrev den såkaldte logningsbekendtgørelse.

Bekendtgørelsen har netop til hensigt at sikre, at internetudbyderne logger og opbevarer kundernes digitale spor.

Disse data kan således overdrages til myndighederne som led i en efterforskning.

- Når bekendtgørelsen træder i kraft den 15. september 2007, er der i hvert fald ingen tvivl om, at noget lignende kan opstå i Danmark, siger Ib Tolstrup, direktør i Telekommunikationsindustrien i Danmark.

Udbyderne skal i henhold til logningsbekendtgørelsen opbevare oplysningerne i et år.

En sag om ytringsfrihed
Afgørelsen i Tyskland er faldet i en sag, der handler om ytringer, som den 33-årige Holger Voss fra byen Münster kom med på et diskussionsforum i 2002.

Her udtalte han: ”Tillykke til morderne fra 11.09.01”, men påstod siden i retslokalerne, at udtalelsen andre opfattede som en billigelse af angrebene på USA 9. september 2001, faktisk var ment sarkastisk.

Undervejs i sagen har Holger Voss anført, at hans internetudbyder T-Online i strid med tysk lovgivning gemte hans dynamiske IP-adresse i adskillige måneder, og at denne var blevet leveret videre til det tyske politi uden dommerkendelse.

I henhold til tysk lov er det kun tilladt at gemme IP-adresser, sålænge det er nødvendigt for at kunne gennemføre afregningen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens it-ressourcer – sådan tiltrækker og fastholder I de bedste medarbejdere.

Danmark kommer til at mangle 19.000 it-specialister frem mod 2030 – og det kommer til at hæmme de danske virksomheders forretningsevne. På konferencen vil du få inspiration til og konkret viden om, hvordan du får fat i og fastholder de bedste it-profiler i et marked med høj efterspørgsel og relativt få ansøgere.

03. maj 2018 | Læs mere


Analytics, BI og big data: Få succes med de nye løsninger og teknologier

En række nye koncepter og teknologier vinder i disse år frem under kategorierne analytics, BI og big data. Det er et it-område i en rivende udvikling. Bliv klogere på de nye teknologier på denne konference.

15. maj 2018 | Læs mere


EU persondataforordníngen: Få styr på de kritiske aftaler og undgå kostbare fejl

Aftalerne mellem din virksomhed og eksterne databehandlerne er ikke blot essentielle for en succesfuld implementering af Persondataforordningen – men styrer også ansvar og aftaler mellem dig og dine partnere. På denne halvdagskonference får du styr på de vigtigste principper og aftaletyper, så du styrer uden om faldgruberne.

24. maj 2018 | Læs mere


Premium
KMD og NNIT bliver sat til vægs i stor leverandør-undersøgelse: Leverer ikke på niveau med konkurrenterne
KMD og NNIT halter langt efter de internationale konkurrenter på outsourcingområdet. KMD skraber bunden, mens NNIT akkurat rammer et middelniveau. "De danske leverandører leverer ikke på niveau med deres konkurrenter," mener ekspert. Her kan du se, hvordan de danske og nordiske outsourcingkunder vurderer deres leverandører. Listen toppes af tre udenlandske leverandører.
Computerworld
Her er Danmarks fem bedste CIO'er lige nu: Disse fem it-chefer er nomineret til titlen som Årets CIO 2018
Årets CIO 2018: Den eftertragtede titel som Årets CIO i Danmark skal snart uddeles for 13. gang af Computerworld, IDC og Dansk IT. Her er de fem nominerede til Årets CIO 2018.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
11 skridt, der sikrer dig det bedste udbytte af dit CRM-projekt
Dette whitepaper identificerer 11 skridt, som enhver organisation bør gennemgå i forbindelse med CRM-implementering.