Tysk dom: Internetudbydere skal slette logfiler

Den tyske internetudbyder T-Online er blevet dømt til at slette brugeres aktivitetslogs, så fremt disse måtte ønske det. Dette vil gøre det ekstra svært at bevise pirateri blandt internetudbyderens brugere.

Tyskerne har fået en ekstra beskyttelse af privatlivets fred, efter landets højeste appelret har dømt internetudbydere at slette oplysninger om kundernes aktiviteter, når de bruger internetforbindelsen.

Ifølge dommen, skal den tyske internetudbyder T-Online slette en kundes aktivitetslogs, når kunden beder om det, medmindre selskabet juridisk kan påvise et behov for at opbevare de pågældende data.

Afgørelsen forventes at gøre det vanskeligt – og i nogle tilfælde fuldstændig umuligt – at bevise, hvis nogle af T-Onlines brugere mistænkes for pirateri.

Det er dog tvivlsomt om det samme vil kunne ske i Danmark, hvor justitsminister Lene Espersen (K) for et par måneder siden underskrev den såkaldte logningsbekendtgørelse.

Bekendtgørelsen har netop til hensigt at sikre, at internetudbyderne logger og opbevarer kundernes digitale spor.

Disse data kan således overdrages til myndighederne som led i en efterforskning.

- Når bekendtgørelsen træder i kraft den 15. september 2007, er der i hvert fald ingen tvivl om, at noget lignende kan opstå i Danmark, siger Ib Tolstrup, direktør i Telekommunikationsindustrien i Danmark.

Udbyderne skal i henhold til logningsbekendtgørelsen opbevare oplysningerne i et år.

En sag om ytringsfrihed
Afgørelsen i Tyskland er faldet i en sag, der handler om ytringer, som den 33-årige Holger Voss fra byen Münster kom med på et diskussionsforum i 2002.

Her udtalte han: ”Tillykke til morderne fra 11.09.01”, men påstod siden i retslokalerne, at udtalelsen andre opfattede som en billigelse af angrebene på USA 9. september 2001, faktisk var ment sarkastisk.

Undervejs i sagen har Holger Voss anført, at hans internetudbyder T-Online i strid med tysk lovgivning gemte hans dynamiske IP-adresse i adskillige måneder, og at denne var blevet leveret videre til det tyske politi uden dommerkendelse.

I henhold til tysk lov er det kun tilladt at gemme IP-adresser, sålænge det er nødvendigt for at kunne gennemføre afregningen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Robotterne udfører i dag 100 mands arbejde: Lån & Spar Bank har firedoblet antallet af kundemøder ved hjælp af robotter
Fra Computerworlds arkiv: Lån & Spar Bank har kæmpesucces med robotter, der i dag udvikles af fire særlige udviklere. "De fire medarbejdere har indtil nu udviklet robotter, som udfører et arbejde det vil kræve 100 medarbejdere at udføre manuelt," siger it-direktør Casper Gjerris.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Sådan indfrier du virksomhedens digitale potentiale - og her giver det mest værdi at starte
Digitalisering er det altafgørende omdrejningspunkt for mange virksomheder. Men hvor tager man fat, så det giver mest værdi? EG har identificeret fem helt centrale områder, hvor der typisk er et perfekt match mellem virksomhedens behov og de teknologiske muligheder. Læs dette whitepaper og få indblik i, hvordan vidt forskellige virksomheder har grebet det an. 14 sider på dansk.