Tysk dom: Internetudbydere skal slette logfiler

Den tyske internetudbyder T-Online er blevet dømt til at slette brugeres aktivitetslogs, så fremt disse måtte ønske det. Dette vil gøre det ekstra svært at bevise pirateri blandt internetudbyderens brugere.

Tyskerne har fået en ekstra beskyttelse af privatlivets fred, efter landets højeste appelret har dømt internetudbydere at slette oplysninger om kundernes aktiviteter, når de bruger internetforbindelsen.

Ifølge dommen, skal den tyske internetudbyder T-Online slette en kundes aktivitetslogs, når kunden beder om det, medmindre selskabet juridisk kan påvise et behov for at opbevare de pågældende data.

Afgørelsen forventes at gøre det vanskeligt – og i nogle tilfælde fuldstændig umuligt – at bevise, hvis nogle af T-Onlines brugere mistænkes for pirateri.

Det er dog tvivlsomt om det samme vil kunne ske i Danmark, hvor justitsminister Lene Espersen (K) for et par måneder siden underskrev den såkaldte logningsbekendtgørelse.

Bekendtgørelsen har netop til hensigt at sikre, at internetudbyderne logger og opbevarer kundernes digitale spor.

Disse data kan således overdrages til myndighederne som led i en efterforskning.

- Når bekendtgørelsen træder i kraft den 15. september 2007, er der i hvert fald ingen tvivl om, at noget lignende kan opstå i Danmark, siger Ib Tolstrup, direktør i Telekommunikationsindustrien i Danmark.

Udbyderne skal i henhold til logningsbekendtgørelsen opbevare oplysningerne i et år.

En sag om ytringsfrihed
Afgørelsen i Tyskland er faldet i en sag, der handler om ytringer, som den 33-årige Holger Voss fra byen Münster kom med på et diskussionsforum i 2002.

Her udtalte han: ”Tillykke til morderne fra 11.09.01”, men påstod siden i retslokalerne, at udtalelsen andre opfattede som en billigelse af angrebene på USA 9. september 2001, faktisk var ment sarkastisk.

Undervejs i sagen har Holger Voss anført, at hans internetudbyder T-Online i strid med tysk lovgivning gemte hans dynamiske IP-adresse i adskillige måneder, og at denne var blevet leveret videre til det tyske politi uden dommerkendelse.

I henhold til tysk lov er det kun tilladt at gemme IP-adresser, sålænge det er nødvendigt for at kunne gennemføre afregningen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
Kendt dansk trafik-app virker igen som før: Har lukket ned for Frank Rasmussens adgang til data
Interview: Saphe har stoppet for telerigmanden Frank Rasmussens adgang til trafik-appens data. Det er sket på utraditionel vis, men betyder, at Fartkontrol.nu-appen igen fungerer som før. "Beskyldningerne var rigtige nok, men vi har lukket ned, så vi kan se, at Hopper ikke tager vores data længere," lyder det fra Saphe.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Advanced Analytics og Machine Learning – en anderledes tilgang til sikkerhed
Alle der i det daglige arbejder med it-sikkerhed, ved at analytics er et vigtigt værktøj i kampen mod cybertrusler. Med hjælp fra Big Data, IoT og 24-timers tilslutning er dataanalytikere på forkant med udviklingen, og ved hele tiden hvad der skal gøres for at holde sikkerheden i top. Der er dog så meget data at Machine Learning bliver en uundværlig brik i dette puslespil, og det går vi i dybden med i dette whitepaper.