Tysk dom: Internetudbydere skal slette logfiler

Den tyske internetudbyder T-Online er blevet dømt til at slette brugeres aktivitetslogs, så fremt disse måtte ønske det. Dette vil gøre det ekstra svært at bevise pirateri blandt internetudbyderens brugere.

Tyskerne har fået en ekstra beskyttelse af privatlivets fred, efter landets højeste appelret har dømt internetudbydere at slette oplysninger om kundernes aktiviteter, når de bruger internetforbindelsen.

Ifølge dommen, skal den tyske internetudbyder T-Online slette en kundes aktivitetslogs, når kunden beder om det, medmindre selskabet juridisk kan påvise et behov for at opbevare de pågældende data.

Afgørelsen forventes at gøre det vanskeligt – og i nogle tilfælde fuldstændig umuligt – at bevise, hvis nogle af T-Onlines brugere mistænkes for pirateri.

Det er dog tvivlsomt om det samme vil kunne ske i Danmark, hvor justitsminister Lene Espersen (K) for et par måneder siden underskrev den såkaldte logningsbekendtgørelse.

Bekendtgørelsen har netop til hensigt at sikre, at internetudbyderne logger og opbevarer kundernes digitale spor.

Disse data kan således overdrages til myndighederne som led i en efterforskning.

- Når bekendtgørelsen træder i kraft den 15. september 2007, er der i hvert fald ingen tvivl om, at noget lignende kan opstå i Danmark, siger Ib Tolstrup, direktør i Telekommunikationsindustrien i Danmark.

Udbyderne skal i henhold til logningsbekendtgørelsen opbevare oplysningerne i et år.

En sag om ytringsfrihed
Afgørelsen i Tyskland er faldet i en sag, der handler om ytringer, som den 33-årige Holger Voss fra byen Münster kom med på et diskussionsforum i 2002.

Her udtalte han: ”Tillykke til morderne fra 11.09.01”, men påstod siden i retslokalerne, at udtalelsen andre opfattede som en billigelse af angrebene på USA 9. september 2001, faktisk var ment sarkastisk.

Undervejs i sagen har Holger Voss anført, at hans internetudbyder T-Online i strid med tysk lovgivning gemte hans dynamiske IP-adresse i adskillige måneder, og at denne var blevet leveret videre til det tyske politi uden dommerkendelse.

I henhold til tysk lov er det kun tilladt at gemme IP-adresser, sålænge det er nødvendigt for at kunne gennemføre afregningen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Comon
LG stopper al udvikling af LG G7: Begynder helt forfra få måneder før lancering
Ifølge et velanset koreansk investormedie har LG’s CEO beordret fuld stop på udviklingen af LG G7 og starte forfra
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.