Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Skype-stifteres nye projekt lige på trapperne

Janus Friis’ og Niklas Zennstroms nye projekt The Venice Project er tæt på en lancering, men er dog stadig omgærdet af en vis mystik. Det ligger dog fast, at der bliver tale om en kombination mellem tv og internet.

Den ene af grundlæggerne bag Kazaa og Skype, Niklas Zennström, talte tirsdag på en konference for entreprenører i Sverige.

Her berørte han blandt andet sit nye projekt The Venice Project, som han udvikler sammen med sin faste kompagnon Janus Friis.

På spørgsmålet om, hvad projektet egentlig går ud på, svarede Niklas Zennström dog i samme svævende termer som tidligere.

Net og tv kobles sammen

Projektet handler i bund og grund om at koble tv og internet sammen, og tjene penge på annoncer, men en lancering er nært forestående, kunne Zennstrom afsløre.

- Vi kalder fjernsynet for ’tossen – det kan ikke så meget andet end viderebringe billeder og lyd. Men internet og computere er ganske smarte, så målet er at tage det bedste fra begge verdener og gøre det hele mere personligt, fortalte Niklas Zennström.

Han pegede desuden på, at der i dag lægges væsentlig flere annoncekroner i tv-reklame end internet-ditto, men at det er svært at beregne værdien af reklamens effekt på tv.

Der er derfor store muligheder for at høste mange annoncekroner på at levere tv-indhold via internettet, mener Zennström.

Niklas Zennström virker dog ikke som om han er urolig for – på samme måde som med Kazaa – at havne i en debat om ophavsrettigheder med ejerne af indholdet.

Han mener, at tv-selskaberne er meget interesserede i at indgå aftaler med internetselskaber, der giver dem mulighed for at få leveret deres indhold til kunderne.

- Internet og tv har haft en femårsperiode, hvor man har lært hinanden bedre at kende. Advokater har tjent mange penge på dette, men nu har medieindustrien forstået, at internettet er oplagt til leveringen af deres tv-indhold, mener Niklas Zenstrom.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere