Forrester: Dårlige Apple-tal blev misforstået

En rapport fra analysehuset Forrester Research skabte tirsdag overskrifter verden over, men mødte også meget kritik. Analytikeren mener, at hans rapport er blevet fejlfortolket af medierne.

Apples online musikbutik, iTunes Store, har det fint.

I tirsdags kunne flere medier – herunder Computerworld – ellers fortælle, at salget i den amerikanske afdeling var styrtdykket med 65 procent siden januar måned.

Men det modsiges nu af analysehuset Forrester Research, der også stod bag rapporten, der skabte overskrifterne.

I en blog på Forresters hjemmeside afviser analytikeren Josh Bernoff, at Apple er i problemer:

- Salget på iTunes er ved at finde sit leje, men det giver ikke problemer for Apple. Selskabet tjener pengene på iPods, og iTunes Store er bare en måde til at gøre iPod-oplevelsen bedre, skriver han.

Forbehold stod i rapporten

Tidligere forsvarede analytikeren ellers sin analyse i en diskussionstråd på hjemmesiden Blackfriars, der kritiserede hans konklusion, men nu vender han om og mener, at mediernes dommedagsoverskrifter skyldes, at de har fejlfortolket hans rapport.

- Salgstallene styrtdykker ikke. Vores analyse af amerikanske kreditkort-transaktioner viser ganske vist et faldende salg i perioden, men vores opgørelse var ikke omfattende nok til at drage sådan en konklusion. Det stod også i rapporten, skriver Josh Bernoff.

Faldende aktiekurser

Kort efter nyheden om det faldende salg var gået verden rundt, meldte flere kritikere sig på banen og tvivlede på, om Forrester-rapportens konklusion nu også var sand.

Selv notorisk pressesky Apple kommunikerede via selskabets talsmand Natalie Kerris, at tallene var ”helt forkerte”.

Men tallene forskrækkede alligevel aktiemarkedet, og det fik kursen på Apples aktier til at falde med tre procent.

Kursen er siden igen steget til mandagens niveau.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere