V2tel får kapitalindsprøjtning på 20 millioner

IP-teleselskabet V2tel får 20 millioner kroner fra investorerne for blandt andet at kunne investere i en ny softwareplatform. Nu går vi efter de store kunder, siger direktør Jørgen Weber.

Jørgen Weber, der er administrerende direktør i V2tel, har fået en tidlig julegave i form at 20 millioner kroner fra virksomhedens ejerkreds.

Den tæller tæller blandt andet det århusianske ventureselskab Incuba med en ejerandel på 40 procent og it-investoren Michael Moesgaard Andersen med en ejerandel på 33 procent.

V2tel, der hidtil har satset på hosted IP-telefoni til små virksomheder, skal bruge pengene på ny teknologi, så man også kan få store virksomheder som kunder.

- Man kan opnå en vis volumen ved at satse på de meget små erhvervsvirksomheder, som vi henvender os til i øjeblikket. Men vi kan simpelthen se, at det på sigt vil blive en begrænsning for vores vækst, så derfor er vi nødt til at have en løsning, som også kan adressere større virksomheder, siger Jørgen Weber.

Ny softwareplatform

Helt konkret skal kapitaltilførslen bruges til en ny softwareplatform fra den amerikanske leverandør Broadsoft.

Med den som udgangspunkt vil V2tel nu jagte erhvervskunder med op til 1000 medarbejdere.

- Produktet er markant mere stabilt, end det produkt, som langt de fleste VOIP-udbydere i Danmark bruger, nemlig open source-platformen Asterisk, mener Jørgen Weber.

- Vi er nødt til at være på samme bane, hvis vi skal spise slik med de store. Vi er nødt til at have et produkt, som er lige så professionelt som det, de har, siger han.

TDC anvender i dag også softwareplatformen fra Broadsoft, fortæller Jørgen Weber, der er tidligere administrerende direktør i TDC Mobil og har siddet i ledende stillinger hos NetTest og Digiquant.

Underskud i regnskaber

V2tel blev stiftet i 2003 har i dag 30 medarbejdere.

V2tel oplyser selv, at virksomheden i dag har godt 10.000 danske brugere, og teleselskabet kalkulerer med at nå 50.000 brugere i 2008. Ifølge IT- og Telestyrelsens seneste halvårsstatistik har V2tel en markedsandel på 4,4 procent.

Men selv om antallet af brugere stiger, har V2tel alligevel præsenteret underskud i årsregnskaberne.

I 2004 lød det på 1,7 millioner efter skat, og i 2005 var det på 4,8.

Alligevel tror investorerne altså på V2tel, og derfor har de nu skudt yderligere 20 millioner kroner i selskabet.

- Telekommunikation er jo en volumenforretning, og du vender et underskud til et overskud ved at få brugere nok til dit system, og det er selvfølgelig også det, vi skal, siger Jørgen Weber.

De 20 millioner betyder ikke bare, at V2tel kan opruste på teknologisiden, også medarbejdersiden skal skal have et løft.

- Vi får råd til at ansætte flere salgsmedarbejdere efter årsskiftet, og samtidig vil vi ansætte flere medarbejdere i kundesupporten, siger Jørgen Weber.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere