Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Canon klar med LCD-skærmens afløser

Tema:I samarbejde med Toshiba står Canon klar med fremtidens teknologi til fladskærme. Teknologien lyder forkortelsen SED, og de to producenter forventer, at de første SED-skærme kommer på markedet i år.

Siden 1999 har Canon og Toshiba arbejdet på skærme baseret på teknologien SED (Surface-conduction Electron-emitter Display), der kombinerer fordelene fra traditionelle billedrørs-fjernsyn og de nuværende plasma- og LCD-modeller.

Ifølge hjemmesiden flatpanels.dk er der tale om en teknologivariant af den overordnede FED-teknologi (Field Emission Display).

Siden 1999 har Canon og Toshiba arbejdet på SED-teknologien, der beskrives som en teknologivariant af den overordnede FED-teknologi.

Samme teknologiske grundsten

SED-teknologien bunder i de samme teknologiske grundsten, som er gældende for CRT-skærme.

I stedet for tre elektronkanoner har man arrangeret et antal pixels i en matrix, ligesom man har på LCD- og PDP- fjernsyn.

Konstruktionen og adresseringen foregår ifølge Canons hjemmeside digitalt.

Det betyder også, at billedet tegnes ved at bruge en elektronafgiver - de såkaldte carbon nanotubes - for hver af de respektive pixels - altså en lille elektronkanon bag hver enkel pixel.

Skydes mod fosforlag

Elektronerne skydes mod et fosforlag, så man kan tegne farven for hver pixel, ligesom på CRT skærme, skriver flatpanels.dk.

SED-paneler kan blive meget tynde, samtidig med, at man kan lave meget små pixels.

Det er blandt andet essentielt for at udvikle paneler til brug i monitorer.

Det er også derfor, at LCD-teknologien har vundet frem på monitormarkedet og ikke mindst i markedet for små håndholdte skærme.

Med SED-teknologien kan der ifølge flatpanels.dk allerede nu laves 15 tommer skærme med en opløsning på 1920 x 1200 pixels og med et betydeligt mindre strømforbrug end eksisterende skærme i den størrelse.

Canon og Toshiba regner med at sende de første SED-skærme på markedet i år, men prisen skal nok længere ned, før den nye teknologi for alvor vil være i stand til at feje de eksisterende skærmteknologier som for eksempel LCD af banen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere