Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Sander i samråd om digital kompetencekrise

De radikales digitaliseringsordfører Morten Østergaard hiver nu videnskabsminister Helge Sander (V) i samråd. Ordføreren vil vide, hvad ministeren vil gøre for at løfte danskernes digitale kompetencer.

Videnskabsminister Helge Sander skal i et samråd redegøre for, hvad han har tænkt sig at gøre for at løfte danskernes digitale kompetencer – og hvorfor han ikke har gjort mere tidligere.

Det er de radikales digitaliseringsordfører Morten Østergaard, der har tabt tålmodigheden med ministeren.

"Danmark står med en alvorlig digital kompetencekrise under opsejling, og ministeren kunne se de første symptomer allerede i 2005, da den første rapport landede på hans bord. Hvorfor gjorde han ikke noget allerede dengang?” spørger Morten Østergaard.

Han henviser til to rapporter fra Teknologisk Institut som henholdsvis Helge Sanders ministerium og styrelse har bestilt.

I 2005 viste den første rapport, at 30 procent af danskerne ikke leve op til datidens it-krav.

Den nye rapport viser, at det tal er steget til 38 procent. Og i år 2012 vil det være hele 72 procent af befolkningen, der ikke vil kunne leve og til de it-krav der stilles.

Minister nedtoner

Computerworld har modtaget dette skriftlige svar fra ministeren på de to rapporter:

“Det er klart, at der ligger en udfordring foran os. Danskerne skal have mulighed for at udnytte de digitale muligheder. Men det er ikke korrekt, når Computerworld bruger de gennemsnitlige færdigheder i 2006 til at forudsige hvor mange, der mangler de nødvendige IKT-færdigheder i 2012."

Helge Sander skriver desuden:

"Et generelt løft af danskernes IKT-færdigheder er en stor opgave, der vedrører mange forskellige sektorer, og der foregår allerede mange aktiviteter, nationalt, regionalt og lokalt. Aktiviteter, der alle bidrager til den fælles målsætning om at forbedre danskernes IKT-færdigheder. Derfor vil jeg i løbet af foråret komme med et samlet udspil til, hvordan vi forbedrer danskernes generelle færdigheder inden for IKT.”

Søforklaringer

Det svar er imidlertid ikke godt nok for de Radikales digitaliseringsordfører, Morten Østergaard.

“For det første er det ansvarsfraskrivelse af rang, at beskylde Computerworld for at fremskrive tallene. Det er jo ministerens egen styrelse, som har bestilt rapporten fra Teknologisk Institut, der fremskriver tallene. Det vidner om en presset minister, der skyder på budbringer frem for at fokusere på budskabet,” siger han.

Ordføreren er desuden stærkt utilfreds med ministeren og styrelsens håndtering af sagen, blandt andet kritiserer han, at rapporten først blev offentliggjort, da Computerworld søgte aktindsigt i den.

“Ministerens søforklaringer er stærkt trættende. Han har fra start forsøgt at holde denne rapport væk fra offentligheden, fordi den giver dumpekarakter til regeringens hidtidige indsats. Vi kan ikke nøjes med gyldne løfter og fugle på taget. Nu må vi have nogle konkrete svar fra ministeren,” siger Morten Østergaard.

Derfor vil Morten Østergaard nu hive Helge Sander i samråd, hvor ministeren får lejlighed til at svare på spørgsmålene fra den radikale digitaliseringsordfører.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere