Artikel top billede

Administrerende direktør Morten Sandlykke foran Targits USA-kontor i Atlanta.

Targit: Vækst er vigtigere end overskud

Tema: Targit har oplevet et år med fremgang på både omsætning og overskud. Business intelligence-virksomheden øger salgsindsatsen, især i USA.

Den nordjyske it-virksomhed Targit er i fremgang, og det vil den udnytte til at styrke distributionen og salget af dens business intelligence-produkter.

Det netop offentliggjorte regnskab for år 2006 viser en omsætning på 70,6 millioner kroner og et overskud på 10,9 millioner.

I 2005 var omsætningen på 40,7 millioner kroner og overskuddet på 3,6 millioner, mens årene inden da bød på underskud.

En del af omsætningsfremgangen skyldes samarbejdet med andre virksomheder.

Mest markant er samarbejdet med Microsoft, der sælger Targits "Business Analytics" sammen med Dynamics NAV.

Udvider i USA

Men hovedparten af salget sker stadig gennem distributør- og forhandlernettet, og den kanal vil Targit satse endnu mere på i den kommende tid.

Derfor ansætter virksomheden i løbet af i år 14 nye medarbejdere i USA. Det bliver en blanding af danske og amerikanske medarbejdere, og to ud af tre vil være salgsmedarbejdere.

"Det lyder måske hovent at sige, men vores primære fokus er at udnytte den her fantastiske respons på vores produkter. Vi er nu profitable og har en positiv vækst, og det omsætter vi i mere vækst," siger administrerende direktør og medstifter Morten Sandlykke.

BI som underholdning i s-toget

Målet for 2007 er et overskud "af samme kaliber" som i 2006, men ikke nødvendigvis højere.

Fokus er på at øge omsætningen.

Salgsindsatsen er ikke eneste våben.

Targit vil i maj lancere BI Suite 2K7, der har flere nyskabelser på vej.

Blandt andet kan analyserne blive ledsaget af musik, der skifter alt efter, om virksomheden når sine resultater.

"Du kan også lave et podcast af dine analyser, så de kan nå endnu bredere ud i organisationen. Det bliver nærmest underholdning på vej hjem i s-toget," siger Morten Sandlykke.

Drøm om to-cifrede markedsandele

Targit satser hovedsageligt på vækst i USA, Sverige og Tyskland, mens OEM-aftaler med blandt andet Microsoft fører produkterne til fjernere markeder i blandt andet Mellemøsten og Asien.

Målet på længere sigt er "en betydelig del af verdensmarkedet".

"Vi skal være til stede på alle markeder. Tiden må vise, om vi når op på to-cifrede markedsandele på dem alle," siger Morten Sandlykke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere