Nordea fjerner it-chef efter sikkerheds-kaos

Nordea har fjernet it-chefen i koncernen. Det sker i forbindelse med en netop offentliggjort ledelsesrokade. Banken nægter sammenhæng med massive sikkerhedsproblemer.

Nordea har fjernet it-chefen i koncernen, Magnus Norrström.

Det står klart efter at Nordea torsdag offentliggjorde planer om en større omorganisering af virksomheden, hvor it-chefens navn ikke står på holdlisten i den nye ledelsesgruppe. Det skriver Computerworlds svenske søsterblad.

Magnus Norrström bekræfter overfor avisen, at han er blevet flyttet fra sit hidtidige job, men har ingen kommentarer til hvilken stilling han skal bestride i fremtiden.

Samtidig afviser han ,at flytningen har noget at gøre med storbankens problemer med at holde svindlere væk fra kundernes netbankkonti.

Den hidtidige chef for Nordeas internetbank i Sverige, Ingemar Borelius, bekræfter overfor avisen, at han fortsætter i sin nuværende stilling efter omstruktureringen.

Ukendt rolle

Samtidig forsikrer presseansvarlig hos Nordea i Sverige, Boo Ehlin, at Magnus Norrström fortsætter indenfor organisationen. Det er dog stadig uvist, hvilken rolle han får, og om denne rolle bliver it-relateret.

”Der er selvfølgelig også i fremtiden brug for hans kompetencer,” siger Boo Ehlin til Computerworlds svenske søsterblad.

Magnus Norrström bliver skiftet ud med Tapio Saarelainen, der er tidligere chef for afdelingen for globale operationer i storbanken.

Ifølge Nordeas danske presseafdeling vil chefen for Nordeas netbank i Danmark efter omstruktureringen stadig hedde Martin Andersen, ligesom Jacob Øst Hansen vil fortsætte som it- og sikkerhedschef.

I forbindelse med omstruktureringen vil Nordea flytte Nordea rundt på nogle af enhederne, så de kan komme til at høre under andre forretningsområder. Rokaden får ingen indflydelse på antallet af medarbejdere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere