Artikel top billede

Når fortjenesten er meget lille på produkterne, og kunderne ser mest på pris og leveringstid, så går det ikke at have udfarende sælgere, der besøger kunderne i bil, som vi hidtil har gjort det hos Netkoncept, siger Jesper Weng.

Netkoncept fyrer sælgerne og satser på telefonen

It-forhandleren Netkoncept med Jesper Weng i spidsen overlader salgsfunktionen til datterselskabet DataCompagniet, som gør det meget billigere via telefonen. Det koster 25 sælgerstillinger.

Netkoncept, der ejes af Asger Jensbys investeringsselskab JMI Invest, omstrukturerer salgsafdelingen, og det koster 15 sælgere jobbet, mens 10 ubesatte sælgerstillinger forbliver ubesatte.

Da Netkoncept overtog DataCompagniet først på året sagde Netkoncepts administrerende direktør Jesper Weng:

"De to virksomheder komplementerer hinanden på alle områder. Det her er ganske enkelt fornuftig branchekonsolidering."

Er blevet klogere

Dengang var det planen, at DataCompagniet skulle fusioneres ind i Netkoncept, men siden er Jesper Weng blevet klogere.

"Når fortjenesten er meget lille på produkterne, og kunderne ser mest på pris og leveringstid, så går det ikke at have udfarende sælgere, der besøger kunderne i bil, som vi hidtil har gjort det hos Netkoncept. Omkostningerne er markant lavere for sælgere, der sidder hjemme og bruger telefonen, som det er tilfældet hos DataCompagniet," siger Jesper Weng.

Salg gennem DataCompagniet

Derfor skal den overvejende del af salget fremover ske gennem DataCompagniet, hvor også hovedparten af sælgerne får til huse.

"Vi beholder en håndfuld sælgere og fokuserer fremover i højere grad på konsulentydelser, hosting og drift i Netkoncept," siger Jesper Weng.

Hvis øvelsen betyder, at Netkoncept mister forretning, som selskabet alligevel ikke rigtig tjener noget på, så har Jesper Weng det "fint med det."

Oprydningen begyndte allerede da Jesper Weng trådte til som ny chef for Netkoncept i november sidste år. Dengang blev der fyret 10 og fem forlod selv firmaet.

Smider arbejde over til JMI

I lighed med andre JMI porteføljeselskaber vil en del funktioner overgå til JMI services, der tager sig af administrative opgaver for porteføljeselskaberne. Det vil sige bogholderi, lønningsregnskab, HR og så videre.

At disse funktioner flytter fra Netkoncept til JMI services betyder, at 13 medarbejdere skifter arbejdsgiver.

Ledelsen af DataCompagniet ligger fremover hos Jesper Deleuran og Ricki Stennicke, mens de tre Netkoncept-divisioner ledes af Jesper Weng og økonomidirektør Christian Skau.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere