Unisys i Danmark: Fyringernes tid er forbi

Efter underskud på underskud begynder Unisys' danske afdeling at klare sig godt igen. Fyringerne er forbi, siger den nordiske direktør, Gunnar Hesse.

Fyringernes tid er forbi for Unisys i Danmark.

"Nu håber vi på snart at ekspandere," siger Gunnar Hesse, nordisk direktør for Unisys.

I de seneste år har Unisys ellers måttet skære 5-10 fuldtidsansatte i Danmark per år på grund af massive underskud siden dotcom-krakket.

Men i år afleverer virksomheden et overskud på lidt over 10 millioner kroner.

Klarer outsourcing for globale virksomheder

Unisys var oprindeligt en ren teknologivirksomhed, men har senere også bevæget sig ind på konsulent- og servicemarkedet. 43 procent af omsætningen kommer nu fra dette område.

Herunder er outsourcingområdet i vækst.

Gunnar Hesse fortæller, at Unisys fokuserer på globale virksomheder med hovedsæde i Norden.

Unisys er nemlig selv en global virksomhed og er derfor til stede i de samme lande som kunderne.

"De nordiske spillere, for eksempel KMD og WM-Data, er meget stærke i Norden, men de kan ikke tage den her type opgaver," mener Gunnar Hesse.

En af de nyeste kunder er den norske emballageproducent Elopak, der har afdelinger i 25 lande på 4 kontinenter.

Leverer til fibereventyret

De andre vækstområder er serverteknologi, som for eksempel virtualisering, og levering af infrastruktur til triple play (telefon, tv og internet over IP-protokollen). Især elselskabernes fibereventyr bygger ofte på triple play.

Unisys forventer samme omsætning i 2007, selvom 2006-regnskabet er påvirket af en enkelt aftale med flyselskabet SAS på 62 millioner kroner.

Gunnar Hesse vil ikke udtale sig om forventninger til årets resultat, men han ser "vældig positivt på Danmark."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere