Fængsels-indsatte skal styres med RFID

Selv den mindst bevægelse afsløres, når amerikanske sexforbrydere fremover får en radiosender om håndleddet.

Computerworld News Service: 1.300 indsatte – hovedsageligt sexforbrydere – i et fængsel i Lino Lakes i den amerikanske delstat Minnesota bliver fremover nemmere at overvåge for fængselspersonalet.

Fængslet har indgået et samarbejde til knap fire millioner kroner med Alanco Technologies, der skal forsyne de indsatte med trådløse radiosendere og de ansatte med modtagere, der kan opfange signaler fra fangerne i tilfælde af for eksempel uroligheder eller flugtforsøg.

Ifølge Greg Oester, direktør for Alanco, giver det mulighed for en type af overvågning, der ikke lader sig gøre på anden vis:

"De indsatte ved, at de bliver overvåget, og de lærer lynhurtigt, at det er et meget nøjagtigt system. Helt grundlæggende stopper de med at begå overtrædelser, der udløser yderligere straffe," siger han.

Mere tid til razziaer

Samtidig frigiver systemet ressourcer hos personalet, så de kan koncentrere sig om andre opgaver som for eksempel narkotika-razziaer i stedet for at bruge tiden på simpel overvågning.

Systemet bygger på såkaldt RFID-teknologi, som giver besked i tilfælde af unormal adfærd som for eksempel slagsmål mellem fangerne.

Fængselsledelsen bestemmer, hvilke hændelser, der skal udløse en alarm. Det kan eksempelvis være, hvis en indsat kommer for tæt på hegnet, eller hvis lederne af to rivaliserende fængselsbander nærmer sig hinanden.

En alarm kan også udløses, hvis en indsats radiosender bliver flået af.

Øjeblikkelig info om de skyldige

I tilfælde af unormal aktivitet blinker de særlige overvågningsskærme rødt og aktiverer en alarmtone.

Skærmene identificerer desuden det nøjagtige sted for problemet og tilkalder automatisk de vagter, der står tættest på åstedet.

I tilfælde af et bandeslagsmål eller en gidseltagning, vil vagterne øjeblikkeligt modtage oplysninger om de enkelte involverede indsatte, og hvilket trusselsniveau situationen berettiger til.

Overvågningssystemet er nemlig koblet til en central database over de indsattes personoplysninger og generalieblad i fængslet.

Udrydde smugleri

Det giver også mulighed for at spore indsattes færden:

"Hvis personalet mistænker en indsat for at være kurer eller smugler, kan man kortlægge hans færden minutiøst og optrevle hele hans netværk. Det kan for eksempel også bruges til at indhente viden om, hvorvidt en sukkersyg indsat har fået sin medicin," forklarer Greg Oester.

Han forventer, at systemet allerede vil være på plads i Lino Lakes-fængslet i slutningen af juli.

Oversat af Pola Rojan




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere