Artikel top billede

Anders Fogh åbner egen blog - mød ham på nettet

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) har åbnet sin helt egen blog. Men bliver hans indlæg nu også skrevet af ham selv? Eller har han taleskrivere? Læs svaret her.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) er kommet på nettet med sin helt egen blog på adressen "blog.andersfogh.dk".

Og det er statsministerens egne ord, vi fra i onsdags har kunnet læse på hans nye blog. Det garanterer Venstres pressechef, Søs Marie Serup.

"Du kan være helt sikker på, at han står bag budskabet. Men vi kan ikke garantere, at han sidder bag tastaturet, for der kan være noget helt praktisk, der gør, at vi må klare det over telefonen," siger hun.

Planen er, at statsministeren skal skrive et ugentligt indlæg samt et opsummerende svar på debatten fra sidste uges indlæg.

Medarbejderne var betænkelige

Hun fortæller, at Anders Fogh Rasmussen har haft ønsket om en blog længe, men at det har været hende og andre medarbejdere, der har været betænkelige.

De var bange for, om det var muligt at styre kommentarerne, så der kom en brugbar debat.

Problemet er løst med et forholdsvis stramt kodeks, hvor der blandt andet står, at man ikke må skrive om enkeltsager og privatpersoner.

Diverse bloggere har i løbet af dagen været nervøse for, at man så kun kan diskutere højtflyvende ideer og ikke konkret politik.

Søs Marie Serup fortæller dog, at man godt kan kommentere ministre og konkrete sager, der kører i medierne. Anders Fogh Rasmussen vil med kodekset blot beskytte diverse privatpersoner for at blive hængt ud på hans blog.

Ikke lukket for Irak-spørgsmål

Kodekset vil altså for eksempel ikke forhindre Ekstra-Bladets journalist Bo Elkjær i at stille spørgsmål om Irakkrigen, hvis emnet er Danmarks militære engagement i udlandet, garanterer Søs Marie Serup.

Hun vil dog ikke garantere, at statsministeren vil svare på lige nøjagtig hans spørgsmål i kommentarfeltet.

Bo Elkjær er den journalist, der nu har bedt om et interview med statsministeren om Irakkrigen over 1.000 gange.

Kommentarer kan stritte

At kommentarer og spørgsmål skal handle om temaet i indlægget er også en del af kodekset.

"Han er jo statsminister, så kommentarerne kan stritte i 28 millioner retninger ellers," siger Søs Marie Serup, der dog lægger vægt på, at det er muligt at foreslå fremtidige emner i kommentarfeltet.

Blogsystemet bygger på Wordpress, og det er virksomheden Connecta, der har leveret systemet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere