Ekspert: Uheldigt at Mærsk solgte it-selskaber

A.P. Møller - Mærsk burde have tænkt på, om et frasalg af DM Data og Mærsk Data ville medføre medarbejderflugt og dermed påføre selskabet alvorlige it-problemer. Det mener anerkendt ledelsesekspert

Tilbage til artikel-oversigten: It-arven hos A.P Møller.

A.P. Møller - Mærsk håndterede ikke salget af it-selskaberne DM Data og Mærsk Data godt nok.

Det konkluderer professor i ledelse og strategi, Anders Drejer fra Handelshøjskolen i Århus.

"Det er altid en risiko for medarbejderafgang ved overtagelser, så det vil da være god ledelsespraksis at indarbejde sådanne overvejelser i såvel fusionsanalyser som efterfølgende forandringsledelse" siger han.

I begyndelsen af ugen kunne Computerworld dokumentere, at en medarbejderflugt hos DM Data, efter det blev overtaget af IBM, blandt andet var medvirkende til at skabe store it-problemer hos A.P. Møller - Mærsk.

Ledelsen hos A.P. Møller Mærsk burde have overvejet om et frasalg på et kritisk tidspunkt med udviklingen af et stort it-system og en fusion med et andet rederiselskab kunne medføre problemer i form af flugt af medarbejdere, mener Anders Drejer.

Salg muligvis iorden
Anders Drejer vil dog ikke gå så langt som til at sige, at A.P. Møller - Mærsk slet ikke skulle have solgt selskaberne på daværende tidspunkt.

"I bagklogskabens ulidelige klarsyn, så burde man have identificeret en række uundværlige nøglemedarbejdere og fastholdt disse - for at fusionen skulle være lykkedes. Timingen af salget er noget mere kompleks, da for eksempel Mærsk Data havde været til salg længe," siger han.

Tilbage til artikel-oversigten: It-arven hos A.P Møller.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.