Ekspert: Uheldigt at Mærsk solgte it-selskaber

A.P. Møller - Mærsk burde have tænkt på, om et frasalg af DM Data og Mærsk Data ville medføre medarbejderflugt og dermed påføre selskabet alvorlige it-problemer. Det mener anerkendt ledelsesekspert

Tilbage til artikel-oversigten: It-arven hos A.P Møller.

A.P. Møller - Mærsk håndterede ikke salget af it-selskaberne DM Data og Mærsk Data godt nok.

Det konkluderer professor i ledelse og strategi, Anders Drejer fra Handelshøjskolen i Århus.

"Det er altid en risiko for medarbejderafgang ved overtagelser, så det vil da være god ledelsespraksis at indarbejde sådanne overvejelser i såvel fusionsanalyser som efterfølgende forandringsledelse" siger han.

I begyndelsen af ugen kunne Computerworld dokumentere, at en medarbejderflugt hos DM Data, efter det blev overtaget af IBM, blandt andet var medvirkende til at skabe store it-problemer hos A.P. Møller - Mærsk.

Ledelsen hos A.P. Møller Mærsk burde have overvejet om et frasalg på et kritisk tidspunkt med udviklingen af et stort it-system og en fusion med et andet rederiselskab kunne medføre problemer i form af flugt af medarbejdere, mener Anders Drejer.

Salg muligvis iorden
Anders Drejer vil dog ikke gå så langt som til at sige, at A.P. Møller - Mærsk slet ikke skulle have solgt selskaberne på daværende tidspunkt.

"I bagklogskabens ulidelige klarsyn, så burde man have identificeret en række uundværlige nøglemedarbejdere og fastholdt disse - for at fusionen skulle være lykkedes. Timingen af salget er noget mere kompleks, da for eksempel Mærsk Data havde været til salg længe," siger han.

Tilbage til artikel-oversigten: It-arven hos A.P Møller.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.