Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

"Magirus er blevet tilbudt en attraktiv sum," lyder det fra administrerende direktør, Ole Eklund.

Global kæmpe buldrer ind i Norden med stor-opkøb

Den paneuropæiske it-distributør Avnet køber HP- og IBM-forretningerne inden for servere, storage, software og tjenester af konkurrenten Magirus og stormer ind på det danske og nordiske marked.

Avnet, der er en af verdens største distributører af elektroniske komponenter, it-produkter og løsninger, køber en stor luns af it-distributøren Magirus for et stort trecifret millionbeløb.

Den opkøbte Magirus-division, som årligt omsætter for godt 2,7 milliarder kroner, vil blive integreret i Avnets europæiske it-distributionsforretning, som, går under navnet Avnet Technology Solutions (TS).

Med frasalget overdrager Magirus dets IBM- og HP-enterpriseforretning til Avnet og vil i fremtiden koncentrere sig om udviklingen af andre forretningsområder.

"Opkøbet konsoliderer vores tilstedeværelse og udvider vores produktportefølje hos både IBM og HP i Europa,” siger Dick Borsboom, direktør for Avnet Technology Solutions, EMEA.

"Ikke alene udvider opkøbet vores geografiske dækningsområde, det forbedrer også vores markedsposition ved at kombinere de to virksomheders respektive styrker," siger han.

I Østrig, Schweiz, Danmark, Italien og Dubai vil Avnet nu også udbyde HP-produkter og vil dermed repræsentere HP i syv europæiske lande.

"Avnet har længe haft planer om at etablere sig med en enterprise-, løsnings- og serviceforretning i Skandinavien, og dette opkøb giver os et godt udgangspunkt for sådan en etablering i Danmark og Sverige," siger Boorsboom.

Magirus: Det eneste rigtige at sælge
Ifølge Ole Eklund, administrerende direktør for Magirus Nordic, står de frasolgte HP- og IBM-områder i dag for godt 70 procent af omsætningen i den danske del af Magirus-forretningen.

Og han mener, at det giver rigtig god mening at sælge områderne fra nu.

"Magirus er blevet tilbudt en attraktiv sum for forretningsområderne, så det var det eneste rigtige at gøre. Nu kan vi i stedet bruge kræfterne på at få den samme struktur i hele Europa. Det kan eksempelvis betyde, at vi styrker os inden for Security-området i Norden," siger han.

De ansatte, der arbejder med de berørte forretningsområder fortsætter et halvt års tid under Magirus-navnet, hvorefter Avnet tager over.

"Personalemæssigt er det omkring halvdelen af vores medarbejdere – en 12-15 stykker – der bliver berørt af det her. Det kan måske blive lidt forvirrende med to forskellige rygmærker herude i en periode, men i praksis vendt ud mod forhandlerne, får det ingen betydning," forventer Eklund.

HP hilser Avnet velkommen

Hos HP er markedsdirektør Anders Herløv begejstret over udsigten til at få Avnet som ny distributør på det danske marked.

"Vi ser det som en styrkelse. Det er en stor spiller, som vi samarbejder med i andre dele af Europa, og derfor ved vi, at selskabet har musklerne og viljen til at styrke infrastruktur-salget," siger HP-direktøren.

Avnets køb af Magirus, der skal godkendes af myndighederne, forventes afsluttet i begyndelsen af oktober 2007, og integrationen forventes tilendebragt i juni 2008.

Avnet-koncernen har i dag mere end 250 afdelinger i 70 lande over hele verden. I det senest offentliggjorte årsregnskab, der løb frem til 1. juli 2006, havde Avnet en omsætning på 76,9 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere