ComX afleverer selskabets aktier til Comendo

Bredbåndsselskabet ComX afleverer dets aktier til Comendo, og aktionærerne i ComX får til gengæld aktier i den samlede virksomhed. "Det er en risikobetonet transaktion, men ingen lotteriseddel," siger Finn Helmer, administrerende direktør og hovedaktionær, ComX.

Når de to selskaber ComX og Comendo som planlagt slår sig sammen, er det reelt it-sikkerhedsselskabet Comendo, der overtager bredbåndsleverandøren ComX.

"Teknisk set er det Comendo, der køber os," siger Finn Helmer, administrerende direktør og hovedaktionær, ComX.

Helmer blev medinvestor i ComX i december 2005 og overtog stillingen som administrerende direktør i november sidste år.

Comendo bliver løftestang

ComX-chefen tror fortsat på, at der kan skabes en solid forretning i at levere fiberbaseret telefoni, fjernsyn og internetforbindelser til det danske marked. Og endnu mere nu, hvor der er udsigt til, at Comendo bliver løftestang for erhvervskunder, hvor ComX hidtil har koncentreret sig om privatkunder.

Helmer er begejstret for det potentiale, han ser i at lægge de to virksomheder sammen.

"Vi bliver enormt stærke inden for bredbånd på det danske marked. Med vores nylige release af en boks, der giver forbindelser på 1 Gbit pr. sekund kan virksomheder for eksempel begynde at lave hot back up (hot back up betyder, at data gemmes i en back up-fil samtidig med, at de skabes, red.), siger Finn Helmer.

Han har bestemt ikke har opgivet sin vision om, at samtlige danskere skal have mulighed for at en bredbåndsforbindelse på 10 Gbit pr. sekund i sit hjem.

"Nu er 1 Gbit-boksen på markedet, så det er da et skridt på vejen," griner Helmer.

Bytte bytte aktier

Finn Helmer, der blev mangemillionær, da han stod for salget af chip-producenten Giga til Intel, fortæller, at ComX afleverer sine aktier til Comendo og til gengæld får aktier i den samlede virksomhed. De nærmere detaljer omkring aktiebyttet vil Finn Helmer ikke udtale sig om.

"Handlen ligger i størrelsesordenen 300 til 400 millioner kroner, men hvor mange aktier, vi får i den samlede virksomhed og andre detaljer, ligger ikke fast, før due diligence er overstået," siger Finn Helmer.

En due diligence betyder, at fagfolk gennemgår alle detaljer med en tættekam i blandt andet regnskaber og aktiver i virksomheder, der skal lægges sammen eller sælges.

Vi nærmer os nul

I første halvår 2007 er det med hiv og sving og ekstraordinære indtægter lykkedes det ellers økonomisk trængte ComX at få overskud på bundlinjen.

"Jeg har lånt ComX 13 millioner kroner, som virksomheden har brugt til at købe et lån ud på 41 millioner og på den måde er det lykkedes at opnå et overskud på 13,4 millioner," siger Finn Helmer.

Til gengæld blev resultatet før ekstraordinære poster i halvåret minus 17,9 millioner kroner.

"Det betyder, at jeg skal forbedre andet halvårs resultat med forskellen på minus 17,9 og 13,4 millioner for at nå et nulresultat, og det bliver i hvert fald meget tæt på," lover ComX-direktøren.

Virksomhedens hovedmål er at nå et primært driftsresultat eller EBITDA (resultat før renter, skat og af- og nedskrivninger) på nul i slutningen af tredje kvartal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere