Artikel top billede

For professor Niels Bjørn-Andersen starter arbejdet nu med at finde den kommende kollega, der skal hjælpe Microsoft med at udvikle bedre virksomhedssoftware. (Foto: Jørn Albertus)

Ingen danskere vil være Microsoft-professor

Et Microsoft-finansieret professorat på Copenhagen Business School, CBS, vækker ikke dansk interesse. Kun udlændinge har søgt stillingen.

Interessen for et nyoprettet Microsoft-finansieret professorat på Copenhagen Business School, CBS, har været stor, men på trods af interessen har ingen danskere søgt professoratet.

Den kommende professor skal i stedet findes uden for landets grænser, hvor et stærkt felt af ansøgere har meldt deres interesse.

"Det her professorat har lokket nogle ansøgere frem, der er vældig velmeriterede, så det giver os en mulighed for at få besat stillingen med en særdeles kvalificeret person," siger professor Niels Bjørn-Andersen fra CBS' Center for Applied Information Communication Technology, der bliver den kommende professors nye arbejdsplads.

Skal opdage fremtiden

På Center for Applied Information Communication Technology vil der især komme til at stå virksomhedssoftware på menuen, og idéen med professoratet er at ansætte en person, der kan sige, hvad der bliver fremtidens informationsbehov.

"Han skal stå i spidsen for en forskning, der kan fortælle hvad der er morgendagens krav fra virksomhedsledere i små og mellemstore virksomheder, altså hvilke styringsredskaber, de skal bruge," forklarer Niels Bjørn-Andersen.

Havde stillingen eksisteret for fem år siden, skulle professoren have identificeret begreber som lean, european excellence og balanced scorecard.

Udsædvanlig mange ansøgere

Det er nu op til et hold af tre professorer, heraf to fra udlandet, at vurdere de 10 ansøgeres faglige kvaliteter. Baseret på de vurderinger, vil handelshøjskolens ledelse udvælge hvem af kandidaterne, der bliver tilbudt stillingen.

Forude venter en hård udvælgelsesprocess for ansættelseskomitéen. For ikke alene er kandidaterne dygtige, der er også flere, end hvad skolen typisk oplever.

"Det er svært at sige, hvad der er normalt. Men det seneste professorat, der har været opslået her på handelshøjskolen inden for det samme område, har vi kun haft ganske få ansøgere til," siger Niels Bjørn-Andersen.

Stillingen forventes besat inden jul og kommer til at koste Microsoft i omegnen af én million kroner om året at finansiere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere