Nokia offentliggør enorm profitstigning

Nokias nettoprofit for årets andet kvartal var skyhøj takket være en stor engangsfortjeneste fra virksomhedens nye produktionseventyr med Siemens.

Computerworld News Service Nokias nettoprofit er steget med 148 procent og er nået op på det klækkelige beløb á 21,06 milliarder kroner, hvilket skal sammenlignes med de bare 8,48 milliarder kroner virksomheden tjente i samme periode sidste år, meddelte virksomheden torsdag.

Den enorme stigning i profit blev kraftigt hjulpet på vej af en gevinst på 13,99 milliarder i forbindelse med lanceringen af det nye udstyrs-vovestykke: Nokia Siemens Networks.

Nettosalget er steget med 28 procent til 93,69 milliarder kroner fra 73 milliarder året før.

Der er den lille hage ved tallene, at virksomhedens resultater fra dette års andet kvartal medregner tallene fra samarbejdsforretningen, hvilket gør det noget besværligt at sammenligne med sidste års tal.

Nyt samarbejde i modvind

På trods af fortjenesten fra lanceringen af Nokia Siemens Networks klarer det nye forretningssamarbejde sig ikke for godt.

Nokia Siemens Networks måtte offentliggøre et regnskab fra andet kvartal med et driftstab på 9,67 milliarder og et salgstab på 25,6 milliarder kroner.

"Både nettosalget og fortjenesten var svage hos Nokia Siemens Networks, og denne ugunstige udvikling kræver omgående handling.” lyder det fra Nokia i en pressemeddelelse.

Virksomheden uddyber udtalelsen ved at sige, at den vil forsøge at opnå de planlagte besparelser ved udgangen af 2008 frem for ved udgangen af 2010.

Knap en milliard har Nokia-telefon

Nokia fragtede 100,8 millioner mobiltelefoner til forretningerne i årets andet kvartal, hvilket er en stigning på 11 procent sammenlignet med årets første kvartal og en stigning på 29 procent sammenlignet med andet kvartal sidste år.

Virksomheden vurderer, at den nu sidder på 38 procent af verdensmarkedet for mobiltelefoner, i stedet for de 34 procent vurderingen lød på sidste år.

"Mere end 900 millioner mennesker ejer på nuværende tidspunkt en Nokia-telefon," fortæller Nokias administrerende direktør, Olli-Pekka Kallasvuo.

Fokus på enkelt-chip

"I de kommende måneder vil Nokia fokusere på at optimere produktionen af virksomhedens enkelt-chip adgangsudstyr, som skal imødekomme den stigende efterspørgsel i lande som Kina og Indien," siger Olli-Pekka Kallasvuo.

I et forsøg på at styre Nokia Siemens Networks i retning af et overskud annoncerede direktøren desuden en besparelsesplan på 3,72 milliarder kroner udover de 11 milliarder, der i forvejen skal spares inden udgangen af 2008.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere