Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Viasat: Danmark bør følge EU med mobil-tv

Forbrugerne bliver taberne, hvis Danmark vælger sin egen standard til mobil-tv, mener Viasat. Medieselskabet har testet EU's foretrukne standard.

Efter at have testet standarden DVB-H til mobil-tv på en fokusgruppe hen over sommeren, er Viasat ikke længere i tvivl: Mobil-tv skal nok blive stort.

Netop derfor vil det være meget uheldigt, hvis Danmark vælger at gå enegang med valget af standarden DMB, sådan som kulturminister Brian Mikkelsen foreslog tidligere på sommeren.

"Det allervigtigste er, at man fra politisk side ikke kommer til at træffe nogle beslutninger, der gør, at danske forbrugere er ringere stillet om nogle år, når der begynder at ske noget," siger Jette Jørgensen, direktør i Viasat.

Både Italien og Finland er allerede langt fremme med DVB-H, og flere af de andre EU-lande er godt i gang.

EU-kommissionen har desuden givet klart udtrykt for, at DVB-H bør være fælleseuropæisk standard.

Alligevel har Brian Mikkelsen udtalt, at Danmark bør satse på den sydkoreanske standard DMB, fordi man dermed ikke tvinges til at bruge de frekvenser, som også skal bruges til det almindelige digitale tv i fremtiden.

Malurt i test-eufori

Viasat og TDC har hen over sommeren testet mobil-tv via DVB-H ved at sætte en prøvemast op i København.

Undersøgelsen med 20 testpersoner viser blandt andet, at DVB-H fungerer fremragende som teknologi, og da EU-Kommissær Viviane Reding tidligere på sommeren gav klart udtryk for, at netop den standard bør anvendes i EU, burde alt jo være i skønneste orden.

Problemet er bare, at Brian Mikkelsen altså vurderer, at standarden DMB er mest oplagt her i Danmark.

Den udmelding har medført en del kradse kommentarer fra forskellige iagttagere og folketingspolitikere, og seneste udvikling er, at Brian Mikkelsen i et §20-svar til Enhedslistens Per Clausen henviser til, at intet er endegyldigt endnu.

Det forbehold er ganske fornuftigt, mener Jette Jørgensen fra Viasat.

"Det er selvfølgelig oplagt, at vi skal følge vores nabolande. Det er naturligt, at vi vælger det samme, fordi det giver et større udvalg for forbrugeren og billigere priser," siger Jette Jørgensen.

Store forventinger

Viasat, der blandt andet står bag TV3 og 3+, er begejstret over det broadcastede mobil-tv, der rummer den klare fordel i forhold til tv via 3G, at man kan opnå klarere og mere stabile signaler.

Og selvom Viasat i princippet ikke har nogen præferencer om valg af standard rent teknologisk, er DVB-H alligevel det mest fornuftige rent markedsmæssigt, mener Jette Jørgensen.

"Jeg synes jo, at man skal se på det fra forbrugernes synspunkt. Det er klar, at de vil få et mindre udvalg af håndsæt, og at de kan ikke se tv på mobilen i et andet land, hvis vi vælger en anden standard," siger hun.

I løbet af efteråret vil der blive valgt en såkaldt gatekeeper til det kommende digitale tv-net i Danmark, men det er endnu ikke besluttet, om der i kontrakten med gatekeeperen vil være et krav om, at der skal udbydes mobil-tv.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere