Artikel top billede

”Den største barriere for vores vækst er, at vi ikke kan finde kompetente medarbejdere," siger administrerende direktør for it-virksomheden Mondo, Anders Chr. Andersen.

Projektledelse er drivakslen i god offshoring

Tema: Man skal være kompetent inden for sin projektledelse, hvis man skal have succes med at arbejde offshore. Læs her om Mondos erfaringer.

At placere 10 mænd på et kontor for at kode og dernæst ringe fem dage efter for at høre, hvor langt de er nået, er ikke offshore, som mange tror.

”Det spiller en rolle, når der er 7.000 kilometers afstand og fire tidszoner,” pointerer administrerende direktør for it-virksomheden Mondo, Anders Chr. Andersen.

At udveksle folk og have en fælles procesmetode er ifølge direktøren altafgørende.

”Man skal være rimelig kompetent inden for sin projektledelsesmetodik, hvis man skal have succes med at arbejde offshore. Projektledelse er alfa omega,” siger han.

Den rigtige beslutning

Mondo er specialiseret i internetbaserede forretningsløsninger, som virksomheden udvikler, hoster og vedligeholder. I oktober 2006 blev virksomheden noteret på Københavns Fondsbørs.

Siden 4. januar i år har virksomheden haft to kontorer i Pakistan og et i Ukraine. Med henholdsvis 140 og knap 70 medarbejdere bliver der tilføjet en håndfuld hver måned.

De ansatte bliver betragtet som andre Mondo-medarbejdere med den ene forskel, at de får en lokal løn.

Fremgangen har forsikret Anders Chr. Andersen om, at virksomheden har taget den rigtige beslutning.

”Den største barriere for vores vækst er, at vi ikke kan finde kompetente medarbejdere. Der er langt mere talent at vælge imellem i Pakistan, hvor der bliver uddannet 25.000 kandidater hvert år inden for computer science i forhold til 1.000 i Danmark. Det er helt nødvendigt i dag, og vil det vil blive endnu mere udpræget i de kommende år,” siger han.

Virksomheden har to modeller inden for offshore-forretning.

Dels har firmaet deres egne teams i de pågældende lande, som arbejder tæt med den danske udviklingsorganisation, eller teamet bliver lejet ud, som virksomhederne selv leder.

En læringsproces

Til de virksomheder, der ønsker at offshore og ikke har prøvet det før, er det et krav fra Mondo, at de som minimum køber en dansk projektleder i en måned til at begynde med. Meningen er, at de bliver uddannet i at arbejde offshore.

”Det er ikke noget, man bare lige gør. Det er en læringsproces,” mener den administrerende direktør.

Han advarer om, at der kan være projekter, hvor man kan risikere at tabe timer og bruge mere tid eller ressourcer på at levere dem.

”Vores erfaring er, at man også skal være klar over, at det ikke automatisk er modpartens fejl, når et projekt kører af sporet eller viser sig at være mere komplekst, lyder det fra Anders Chr. Andersen, der er på udkig i andre lande som Bulgarien, Ungarn og Rumænien.

Større risiko

Anders Chr. Andersen tilstår, at risikoen for den slags projekter er større, når man udfører dem offshore.

”Måden at minimere de riscisi er, at man som virksomhed løbende bliver bedre til at forstå, hvor faldgrupperne ligger. Det er noget, vi lærer og forsøger at lære vores kunder,” siger han.

Men ifølge direktøren er det største problem at udveksle medarbejdere.

”Det er nemt nok for os at komme til Pakistan, men visumreglerne i Danmark gør det voldsomt svært at få kompetente folk ind i landet,” siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere