Artikel top billede

Iværksætter Søren Gleie håber på, at Trophymanager kan opnå samme succes som det svenske Hattrick.org.

International succes med dansk fodbold-managerspil

Spilbranchen: Med det hattrick.org-inspirerede online-managerspil Trophymanager står en gruppe danske it-iværksættere på tærsklen til et internationalt gennembrud.

Hvis du går rundt med en lille Don Ø i maven, så har du nu chancen for at leve drømmen ud med et gratis online-fodboldmanagerspil fra det danske selskab Trophymanager.

"Vi er stærkt inspireret af det klassiske hattrick.org, men vores ambition har hele tiden været at lave et bedre og større spil. Vi anser vores spil som den næste generation af online-managerspil," siger direktør Søren Gleie fra Trophymanager .

Det to år gamle spil har i de seneste måneder fået vind i sejlene med hensyn til brugertilslutningen, hvor der lige nu er over 75.000 virtuelle managere, hvoraf cirka 10 procent kommer fra Danmark, 10 procent kommer fra Mellemøsten og resten er fordelt nogenlunde ligeligt mellem Europa og Sydamerika.

Også på det økonomiske plan ser det lyst ud for det danske iværksætterfirma, der to år efter lanceringen af fodboldspillet kan en forvente en omsætning på omkring to millioner kroner, der kommer fra reklamer på sitet samt brugerbetalinger i form af udvidede funktioner for spillerne.

Selskabets fem ansatte skal dog ikke dele hele fortjenesten, da Den Blå Avis og Forlaget Benjamin er medejere af foretagendet.

En million brugere om to år

Medlemstilslutningen til sitet er steget eksplosivt i de seneste måneder.

"Vi startede stille og roligt, og lige pludselig havde vi 5.000 brugere. Derfra begyndte det virkelig at tage fart," siger Søren Gleie om Tropymanager, der for et år siden havde under 10.000 brugere.

Ambitionen er, at der inden for to år er én million brugere, som det også kendes fra svenske hattrick.org.

Mere fodbold

Søren Gleie forklarer, at forskellen mellem et spil som hattrick.org og Trophymanager er, at sidstnævnte er mere detaljeret og baserer sig på fodboldviden frem for "bare at klikke sig igennem en masse sider."

"Med udvidede databaser og hurtigere internetforbindelser i hele verden, øjnede vi chancen for at prøve noget stort fra begyndelsen. Vores drøm er at skabe en virtuel fodboldverden, der modsvarer den virkelige verden," siger Søren Gleie.

Nogle af de funktioner, der ikke kendes fra eksempelvis hattrick.org, er landskampe, udvidede spillerprofiler samt fyldige online kampreferater, der ruller over skærmen, mens en kamp er i gang.

Bruger-udvikling

Ifølge Søren Gleie oplever Trophymanager en stor opbakning fra brugerne, når det kommer til at udbrede kendskabet til spillet og udvikle dets funktioner.

"Vi har omkring 100 spillere, der oversætter spillet til forskellige sprog, og nok omkring 20 personer, der programmerer frivilligt nogle timer på ugebasis. Det kan eksempelvis være, at de efterlyser en chatfunktion, og går derefter i gang med at kode den," siger han.

Inden for et år er det planen, at der via kode-genbrug også kommer ishockey og amerikansk football på et Trophymanager-site.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere