Artikel top billede

Thor P. arbejder på overblik over statens it-forbrug

Hvor mange penge bruger Danmark på it? Det overvejer regeringens regnskabsansvarlige at få regnet ud.

Finansminister Thor Pedersen (v) overvejer at udarbejde overblik over statens it-investeringer.

Der fremgår af et svar til Enhedslistens it-ordfører, Per Clausen, efter den danske stat i flere år har forsvaret sin praksis med ikke at have et samlet overblik over it-forbruget, som det er tilfældet i andre lande.

"Finansministeriet er ved at fastlægge de fremtidige principper for opstillingen af statsregnskabet, der for 2007 for første gang skal afrapportere de omkostningsbaserede bevillinger. Finansministeriet vil i den forbindelse vurdere grundlaget for at vise omfanget af statens IT-investeringer, " skriver Thor Pedersen i svaret.

Det glæder Per Clausen, der dog undrer sig over det først sker nu.

"Det er utroligt, at det ikke er sket før, men det er da et fremskridt, at han vil overveje det," siger Per Clausen.

Men ordføreren er dog ikke helt overbevist.

"Jeg vil følge op på det her og se hvor lang tid ministeren har tænkt sig at overveje det," siger han.

Kritik af finanslov

Kritikken udsprang første gang under sidste finanslov, hvor ledelseseksperter og topledere kritiserede staten for ikke at have et overblik over it-investreringerne.

Det vil være utænkeligt i en veldreven virksomhed, lød det.

Kritikken tog atter fart da Finansloven i år heller ikke på nogen måde gav et overskueligt overblik over it-investeringerne.

Men nu vil Finansministeren altså overveje at skabe et overblik, som man for eksempel har det i USA.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere