Artikel top billede

Her har du fem Linux-distributioner, der rocker

Linux-folket forkæler musikelskerne med masser af solide distributioner, der er målrettet mod produktion af lyd og billede. Her er de fem mest populære.

Tema: Det bliver mere og mere populært at kreerer sine egne kompositioner samt at arbejde med lyd og video på hjemmefronten.

Når man skal i gang, kan det være forbundet med en massiv udskrivning til software, med mindre man altså benytter en af de mange gratis Linux-distributioner, som er udviklet til formålet.

Der dukker nemlig hele tiden nye Linux-distributioner op til denne målgruppe, og de er proppet med special-programmer, som kan gøre enhver musikelsker blød i knæene.

Her er de fem mest populære distributioner til brugere, der elsker at arbejde med lyd og billeder. Der er software til både den glade amatør og den garvede lydmixer.

Bliv open source-musiker

Det er software-siden Softpedia, der har samlet de mest populære distributioner til audioproduktion.

Alle kan hentes og benyttes ganske gratis, så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang.

Den mest populære er JackLab Audio Distribution, der bygger på openSUSE Linux. Her finder man topprofessionelle programmer til lydproduktion samlet i en pakke.

På andenpladsen kommer Musix GNU+Linux. Det rummer ligeledes programmer, der er rettet mod den professionelle bruger, som vil grundlægge sit eget musik studio. Programpakken kan også bruges til videoproduktion og til grafisk design.

En relativ ny distribution er Ubuntu Studio, der byder på en række redigeringsværktøjer til både lyd og billede.

Som navnet på antyder, er den bygget på distributionen Ubuntu.

På fjerdepladsen finder man Linux Multimedia Studio, som er velegnet til produktion af elektronisk musik.

Linux MultiMedia Studio-projektet er stadig inde i en heftig udvikling, så den nuværende version er ikke helt fuldendt eller bug-fri.

Som det femte mest populære audio-program dukker DeMuDi op. Det står for Debian Multimedia Distribution og systemet kan tage hånd om både musik, lyd og videoproduktion.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere