Her er Danmarksmestrene i e-business

Der er fart på digitaliseringen af virksomhedernes interne processer, mens det kniber mere med at udvikle e-handlen og indføre mobile it-løsninger. Det konkluderer ITEK på baggrund af ny e-business prisuddeling.

Produktionsvirksomheden Multi-Wing, der fremstiller propeller til blandet andet ventilationsanlæg, er sammen med GN Store Nord Danmarks bedste til e-business.

Det konkluderer Dansk Industris brancheorganisation inden for it og tele, ITEK, efter at have sat 500 virksomheders anvendelse af it under lup.

”Vi har målt, hvor godt it er trængt ind i alle virksomhedens led for at få det fulde overblik over status for e-business i danske virksomheder,” siger fagleder John Sarborg Pedersen fra ITEK.

ITEKs Pioner-prisen adskiller sig fra andre e-business priser ved at havet et bredt fokus på it-anvendelsen i virksomhederne.

Og i modsætning til tidligere kåringer, hvor det var en jury, som efter bedste evne vurderede digitaliseringsgraden i de enkelte virksomheder, bygger Pioner-prisen i 2007 for første gang på konkrete data, der spænder over 30 målbare størrelser i virksomhedernes it-anvendelse i samtlige led.

Altså et samlet mål for virksomhedernes digitaliseringsgrad i samspillet med underleverandører, i forhold til digitaliseringen af virksomhedens interne processer og i forbindelse med virksomhedernes traditionelle e-handel – køb, salg og markedsføring over nettet.

Dyb integration med kunderne

Lægges de 30 faktorer sammen, stikker den Vedbæk-baserede virksomhed Mulit-Wing med 60 ansatte ud som den bedste e-business virksomhed blandt de mindre og mellemstore virksomheder.

Ud over, at digitaliseringsniveauet hos Multi-Wing generelt er højt hen over alle de målte faktorer, imponerer virksomheden ved at have en dyb integration med kunderne i produktionsprocessen, forklarer John Sarborg Pedersen.

”Kunderne kommer helt ind i Mulit-Wings it-system og er med til at designe deres egne propeller. Og når kunderne først har designet klar, er det nærmest bare at trykke på en knap, så går produktionen af propellen i gang,” siger John Sarborg Pedersen.

Han tilføjer, at Multi-Wings dybe it-integration med kunderne og den højere effektivt, der følger med af det, et eksempel på, hvordan effektiv brug af it kan gøre det rentabelt at producere i det ellers omkostningstunge Danmark.

It binder GN Store Nord sammen

Blandt de store virksomheder løber GN Store Nord med prædikatet bedst til e-business. Virksomheden har på to år lavet en ’it turn-around’, hvor al styring af it er samlet i en global organisation, så man kan bruge den samme it over alt i hele organisationen.

”Det er it, der binder hele GN Store Nords globale organisation sammen,” siger John Sarborg Pedersen om vinderen.

Han vurderer, at der for alvor er kommet fart i virksomhedernes arbejde med at digitalisere virksomhedernes interne processer i de fem år, ITEK har uddelt Pioner-prisen.

Til gengæld går udviklingen langsomt på andre områder.

”Det går meget langsomt med at få virksomhederne til at handle over internettet, og det går også langsomt med at få udbredt mobile it-løsninger. Der er absolut et stort rum for forbedring her,” siger John Sarborg Pedersen.

Sidste år løb chipsfabrikanten Kims med Pioner-prisen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere