Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Thor P's medejerskab af Microsoft vækker harme

Politikere kritiserer finansminister Thor Pedersen (V) for at have ejet aktier for et seks-cifret beløb i Microsoft, der er en af den danske stats største it-leverandører.

Kan man stole på toppolitikere, der ejer en større aktiepost i en af den danske stats helt store leverandører?

Nej, mener den danske folketings-opposition, der langer ud efter finansminister Thor Pedersen (V), der har ejet aktier for 107.000 kroner i Microsoft i 2005 og for 127.000 kroner i 2006.

Upassende

It-ordfører Holger K. Nielsen fra SF finder ejerskabet betænkeligt.

"Det er upassende, at politikere har interesser i så store leverandører til staten. Der må ingen tvivl være om ministrenes habilitet," siger han.

Han understreger, at han ikke har belæg for at sige, at det har påvirket Thor Pedersens beslutninger.

Alligevel sammenligner han finansministerens medejerskab af Microsoft med en situation, hvor forsvarsministeren har aktier i våbenindustrien.

Spændende oplysninger

It-ordfører for Enhedslisten, Per Clausen, finder oplysningerne interessante.

"Vi skal være opmærksomme på, at vi har en regering, der består af nogle mennesker, som har nogle særlige økonomiske interesser, som ikke nødvendigvis er de interesser, som samfundet har brug for som helhed," siger han.

Det er især interessant at kigge nærmere på regeringens stribe af centrale indkøbsaftaler, mener Per Clausen.

Han sætter spørgsmålstegn ved, om der har været sammenfald mellem ministerens medarbejderskab af bestemte virksomheder og ordre-modtagerne af statens aftaler.

"Folk må jo selv vurdere, om det er personer med den slags interesser, der skal have den politiske magt i vores samfund. Det må være op til vælgerne," siger han.

DF har fuld tillid

Jørn Dohrmann, it-ordfører i Dansk Folkeparti, kalder den politiske kritik for misundelsespolitik.

Han ser overhovedet ingen problemer i, at finansministeren har Microsoft-aktier. Ministeren behøvede sådan set slet ikke have solgt dem i 2007, mener han.

"Jeg har fuld tillid til ministeren. Jeg nægter at tro, at aktier for omkring 100.000 vil påvirke ministeren beslutninger." siger han.

Han forklarer, at Thor Pedersens påvirkning af aktiekursen som dansk finansministeren er overordentlig minimal.

Finansminister Thor Pedersen ejede også aktier i IBM til en værdi af omkring 80.000 i 2005 og 2006.

Han har i løbet af i år solgt sine aktieposter i både Microsoft og IBM.

Thor Pedersen vil ikke kommentere sagen overfor Computerworld.

Computerworld ville gerne have spurgt finansministeren om, hvorvidt det efter hans opfattelse er i orden, at en topminister er medejer af en stor-leverandør til den danske stat. Vi ville desuden gerne have spurgt ham om, hvorfor han nu har solgt sine aktier i Microsoft og IBM.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.