Artikel top billede

Thor P's medejerskab af Microsoft vækker harme

Politikere kritiserer finansminister Thor Pedersen (V) for at have ejet aktier for et seks-cifret beløb i Microsoft, der er en af den danske stats største it-leverandører.

Kan man stole på toppolitikere, der ejer en større aktiepost i en af den danske stats helt store leverandører?

Nej, mener den danske folketings-opposition, der langer ud efter finansminister Thor Pedersen (V), der har ejet aktier for 107.000 kroner i Microsoft i 2005 og for 127.000 kroner i 2006.

Upassende

It-ordfører Holger K. Nielsen fra SF finder ejerskabet betænkeligt.

"Det er upassende, at politikere har interesser i så store leverandører til staten. Der må ingen tvivl være om ministrenes habilitet," siger han.

Han understreger, at han ikke har belæg for at sige, at det har påvirket Thor Pedersens beslutninger.

Alligevel sammenligner han finansministerens medejerskab af Microsoft med en situation, hvor forsvarsministeren har aktier i våbenindustrien.

Spændende oplysninger

It-ordfører for Enhedslisten, Per Clausen, finder oplysningerne interessante.

"Vi skal være opmærksomme på, at vi har en regering, der består af nogle mennesker, som har nogle særlige økonomiske interesser, som ikke nødvendigvis er de interesser, som samfundet har brug for som helhed," siger han.

Det er især interessant at kigge nærmere på regeringens stribe af centrale indkøbsaftaler, mener Per Clausen.

Han sætter spørgsmålstegn ved, om der har været sammenfald mellem ministerens medarbejderskab af bestemte virksomheder og ordre-modtagerne af statens aftaler.

"Folk må jo selv vurdere, om det er personer med den slags interesser, der skal have den politiske magt i vores samfund. Det må være op til vælgerne," siger han.

DF har fuld tillid

Jørn Dohrmann, it-ordfører i Dansk Folkeparti, kalder den politiske kritik for misundelsespolitik.

Han ser overhovedet ingen problemer i, at finansministeren har Microsoft-aktier. Ministeren behøvede sådan set slet ikke have solgt dem i 2007, mener han.

"Jeg har fuld tillid til ministeren. Jeg nægter at tro, at aktier for omkring 100.000 vil påvirke ministeren beslutninger." siger han.

Han forklarer, at Thor Pedersens påvirkning af aktiekursen som dansk finansministeren er overordentlig minimal.

Finansminister Thor Pedersen ejede også aktier i IBM til en værdi af omkring 80.000 i 2005 og 2006.

Han har i løbet af i år solgt sine aktieposter i både Microsoft og IBM.

Thor Pedersen vil ikke kommentere sagen overfor Computerworld.

Computerworld ville gerne have spurgt finansministeren om, hvorvidt det efter hans opfattelse er i orden, at en topminister er medejer af en stor-leverandør til den danske stat. Vi ville desuden gerne have spurgt ham om, hvorfor han nu har solgt sine aktier i Microsoft og IBM.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere