SAP tilbyder NetWeaver-abonnement til udviklere

Efter et års tilløb tilbyder SAP nu et abonnement på NetWeaver. ERP-giganten vil skaffe nyt blod til platformen, som ifølge SAP nu har udviklet sig til en færdig SOA-platform.

Hidtil har NetWeaver kun været udbudt til firmaer, der købte SAP-software. Nu kan privatkunder, der registrerer sig som udviklere hos SAP, købe en ét-årig licens, der omfatter muligheden for at teste både software og de ydelser, som tilbydes på platformen.

Det er et år siden SAP første gang talte om at tilbyde sådan et abonnementet. Men først ved starten af udviklerkonferencen TechEd i denne uge blev det en realitet, som tyske og amerikanske kunder i første omgang kan nyde godt af.
I det kommende år bliver det også muligt for udviklere i andre lande at købe et NetWeaver-abonnement.

SAP benyttede samtidig starten af TechEd i Las Vegas til at præsentere en række opdaterede komponenter til NetWeaver. Komponenter der ifølge selskabet færdiggør NetWeavers udvikling til en platform for service orienteret arkitektur eller SOA.

Det nye NetWeaver-abonnement er dog kun en licens til intern udvikling og evaluering - ikke til udvikling af nye løsninger. Pakken indeholder NetWeaver platformen, med applikationsserveren, webportal og business intelligence-software, samt flere andre funktioner og adgang til opdateringer i abonnementsperioden.

Nyt blod

"Tilbuddet er møntet på it-afdelinger og udviklere, der vil prøve NetWeaver uden at skulle betale en masse penge først, siger Peter Graf, der er chef SAPs for markedsføring. Han understreger, at abonnementet også giver selvstændige konsulenter mulighed for, at lære SAPs software bedre at kende.

NetWeaver-softwaren indeholder redskaber og infrastruktur-software for brugere af SAPs ERP-applikationer. Gennem tiden, er platformen vokset til at indeholde redskaber til business process management og tilsvarende applikationer, der ligger i forlængelse af SAPs kernesoftware.
Denne udvidelse, har bragt SAP ind et tættere kapløb med andre midleware-produkter, som WebLogic fra BEA Systems Inc. og IBMs WebSphere.

Styrke eller svaghed?

Peter Graf mener, at firmaer som BEA halter bagefter fordi, de kun er stærke på teknologi, ment som infrastruktur-software, hvorimod SAP også kan tilbyde applikationer. "Teknologien og applikationerne rykker tættere på hinanden nu." siger Peter Graf.

Måske har han ret, men det er højest utænkeligt, at SAPs infrastruktur-software er ligeså uafhængigt af det underliggende applikationer, som eksempelvis IBMs eller BEAs, mener Gary Barnett fra IT-analysefirmaet Bathwick i England.

SAP har været presset til at markedsføre NetWeaver, for at følge tendenserne og imødekomme kunderens behov for web-tjenester og business process management.

"Det er i håndteringen af forretningsprocessser, at tingene sker. Hvis du lader andre levere den platform, som modificere forretningsprocesserne, så er du kun ren infrastruktur," siger Gary Barnett.

Oversat af Bo Madsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere