Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

"Microsoft tager udgangspunkt i sin software, vi tager udgangspunkt i brugerne," sagde Kevin Lynch på Adobes udviklerkonference, der i øjeblikket afholdes i Barcelona. (Foto: Nicolai Devantier)

Adobe vil levere IP-telefoni til alle

Reportage: To udviklingsprojekter fra grafikgiganten skal bane vejen for, at alle kan udvikle deres egne telefoniløsninger og kommunikationstjenester direkte i Flash-afspilleren.

Adobe MAX 2007, Barcelona: Adobe er primært kendt som et firma, der udvikler grafik-, web- og medieprogrammer, men på dagens key note-session på MAX 2007-konferencen i Barcelona, annoncerede firmaet i dag to udviklingsprodukter.

Adobe vil levere voice over ip-løsninger direkte fra selskabets Flash-afspiller.

Det er et projekt, der minder om Skype, men med den tilføjelse, at udviklerne kan bygge funktionen ind i deres egne applikationer.

Adobes ledende software-arkitekt, Kevin Lynch, fortæller i et interview med Computerworld, at tjenester som CoCoMo og Pacifica, som kodenavnene i øjeblikket lyder, er et led i Adobes strategi, der skal gøre det muligt for virksomheder at bygge deres egne rich internet-applikationer.

Telefoni fra Flash

Pacifica-projektet giver udviklere mulighed for at integrere telefonsamtaler i applikationer, der er udviklet med Adobe Flex, Adobe Integrated Runtime (AIR) eller i Flash.

Flex er Adobes udviklingsplatform, som bruges til at bygge web-baserede applikationer, der indeholder multimediemoduler.

AIR, der i øjeblikket kun er tilgængelig i en betaversion, gør det muligt at tage web-applikationer udviklet med Flex og afvikle dem på en klient.

Den første beta-version af Pacifica er klar i slutningen af denne måned, men udviklerholdet løftede i dag sløret for nogle af de muligheder, som den nye teknologi vil bringe.

Fra scenen blev der således foretaget direkte telefonopkald fra Flash-afspilleren til både andre computere og til mobiltelefoner i salen.

Pacifika er en point to point-tjeneste, der ikke skal benyttes en tung infrastruktur, men kan skabe direkte kontakt mellem Adobe-applikationer.

Tjenesten vil ligeledes understøtte muligheden for at implementere tekst-messaging i applikationerne.

Microsoft har det forkerte udgangspunkt

Det andet udviklingsprojekt er CoCoMo, der ifølge Adobe skal være rammen for de næste generationer internetkonferenceværktøjer.

Som det er tilfældet med Pacifica, giver det udviklerne mulighed for at integrere video, tale og tekst i selve applikationerne, og de to projekter ligner således hinanden på flere områder.

Adobe vil selv hoste tjenester, der giver mulighed for at elementer, som live video-streaming, instant messaging og whiteboard-funktioner kan integreres i applikationerne.

Virksomheder som Microsoft og IBM tilbyder allerede lignende applikationer, men Adobes tilgang til markedet er meget anderledes, fortalte Kevin Lynch.

"Vi har stor erfaring med klientteknologi i form af eksempelvis Flash, der er installeret på 98 procent af verdens maskiner, og derved kan vi hurtigt bringe mulighederne ud til alle brugere," sagde Lynch.

Brugerne behøver således ikke installerer ny klient- eller server-software, hvilket er en stor forskel fra virksomheder som Microsoft og IBM.

"Microsoft tager udgangspunkt i deres software, vi tager udgangspunkt i brugerne," sagde Kevin Lynch.

Adobe MAX 2007 afholdes i USA, Spanien og Japan, og er firmaets årlige konference, der benyttes til at udveksle visioner og fremvise produkter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere