Partier trækker Google ind i valgkamp

Folketingsvalg 2007: Et par af de danske folketingspartier har for længst rustet sig til valgkamp. Partierne har købt Google AdWords, som dukker op, når der søges på typiske mærkesager.

Allerede længe før Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) onsdag eftermiddag blæste valgkampen 2007 i gang har nogle af folketingspartierne forberedt sig på at tiltrække vælgeres opmærksomhed på nettet.

Flere af partierne har nemlig købt annoncer, de såkaldte AdWords, hos søgefirmaet Google.

Det betyder, at når en bruger søger efter eksempelvis ordet velfærd, så dukker der en annonce op i søgeresultatet, som viser vej til partiet Venstre. Men det er ikke kun Venstre, som har købt dette ord som sponsorlink.

Flere køber samme ord
Oppositionspartiet SF har nemlig også investeret i ordet velfærd, som giver eventuelle vælgere mulighed for at klikke sig videre til partiets hjemmeside.

Sidste gang der var valg, forskede Lektor Lisbeth Klastrup fra IT-Universitetet i, hvordan politikerne brugte blogs i forbindelse med valgkampen.

Og hun fortæller, at det handler om at ramme vælgerne der, hvor de befinder sig i dag.

"Det er vel ikke anderledes end at betale penge for at få en annonce i avisen eller hængt en valgplakat op det rigtige sted," siger Lisbeth Klastrup.

Nyt i Danmark
Hun finder det interessant, at de politiske partier aktivt tilsyneladende er begyndt at bruge AdWords , men fortæller at det ikke er et emne, der er blevet forsket i herhjemme.

Samtidig fortæller hun, at hun ikke blev opmærksom på brugen af AdWords under sidste valgkamp.

Den manglende forskning gør det ifølge Lisbeth Klastrup umuligt at vide, om politikernes sponsorlinks på Google faktisk virker.

Men hun mener, at der kan være en vis chance for at folk som ellers ikke vil skrive ord som velfærd, børnepasning eller Asylcenter under en valgkamp vil begynde at udføre mere politisk orienterede søgninger på nettet.

"Og så giver det jo meget god mening," siger Lisbeth Klastrup.

Budskabet skal helt frem
Ifølge Lisbeth Klastrup er det dog væsentligt, at de politiske partier har gjort sig umage for at trække deres mærkesager tydeligt frem på hjemmesiderne.

"Man må jo også regne med, at folk bruger de forskellige partiers hjemmesider til at gå ind og læse om de her ting rimeligt direkte, siger hun.

En serie Google-søgninger på ti udvalgte valgkampsord viser, at det er Venstre og SF, der er længst fremme i brugen af annoncer på søgemaskinen, mens Dansk Folkeparti har købt ordet folketingsvalg.

Computerworld har forsøgt at få en kommentar til brugen af AdWords fra Venstre og SF, men det er endnu ikke lykkedes.

Læs resultatet af Computerworlds fuldstændigt uvidenskabelige undersøgelse her:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gør du dig klar til at skifte til cloud-løsninger
Med cloud-baseret infrastruktur har du mulighed for at kombinere høj pålidelighed med en skalerbar tilgang. Samtidig kan du sandsynligvis også reducere kompleksiteten i dit setup og dermed opnå mærkbare forbedring inden for sikkerhed og vedligeholdelse. Selve skiftet til cloud-baseret infrastruktur kan dog være kompliceret. Både for it, men også for den organisation og forretning der skal understøttes. I denne korte ebog kan du derfor få en række ideer og indspark til at sikre at din cloud-transformation er så effektiv og sikker som mulig.