Partier trækker Google ind i valgkamp

Folketingsvalg 2007: Et par af de danske folketingspartier har for længst rustet sig til valgkamp. Partierne har købt Google AdWords, som dukker op, når der søges på typiske mærkesager.

Allerede længe før Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) onsdag eftermiddag blæste valgkampen 2007 i gang har nogle af folketingspartierne forberedt sig på at tiltrække vælgeres opmærksomhed på nettet.

Flere af partierne har nemlig købt annoncer, de såkaldte AdWords, hos søgefirmaet Google.

Det betyder, at når en bruger søger efter eksempelvis ordet velfærd, så dukker der en annonce op i søgeresultatet, som viser vej til partiet Venstre. Men det er ikke kun Venstre, som har købt dette ord som sponsorlink.

Flere køber samme ord
Oppositionspartiet SF har nemlig også investeret i ordet velfærd, som giver eventuelle vælgere mulighed for at klikke sig videre til partiets hjemmeside.

Sidste gang der var valg, forskede Lektor Lisbeth Klastrup fra IT-Universitetet i, hvordan politikerne brugte blogs i forbindelse med valgkampen.

Og hun fortæller, at det handler om at ramme vælgerne der, hvor de befinder sig i dag.

"Det er vel ikke anderledes end at betale penge for at få en annonce i avisen eller hængt en valgplakat op det rigtige sted," siger Lisbeth Klastrup.

Nyt i Danmark
Hun finder det interessant, at de politiske partier aktivt tilsyneladende er begyndt at bruge AdWords , men fortæller at det ikke er et emne, der er blevet forsket i herhjemme.

Samtidig fortæller hun, at hun ikke blev opmærksom på brugen af AdWords under sidste valgkamp.

Den manglende forskning gør det ifølge Lisbeth Klastrup umuligt at vide, om politikernes sponsorlinks på Google faktisk virker.

Men hun mener, at der kan være en vis chance for at folk som ellers ikke vil skrive ord som velfærd, børnepasning eller Asylcenter under en valgkamp vil begynde at udføre mere politisk orienterede søgninger på nettet.

"Og så giver det jo meget god mening," siger Lisbeth Klastrup.

Budskabet skal helt frem
Ifølge Lisbeth Klastrup er det dog væsentligt, at de politiske partier har gjort sig umage for at trække deres mærkesager tydeligt frem på hjemmesiderne.

"Man må jo også regne med, at folk bruger de forskellige partiers hjemmesider til at gå ind og læse om de her ting rimeligt direkte, siger hun.

En serie Google-søgninger på ti udvalgte valgkampsord viser, at det er Venstre og SF, der er længst fremme i brugen af annoncer på søgemaskinen, mens Dansk Folkeparti har købt ordet folketingsvalg.

Computerworld har forsøgt at få en kommentar til brugen af AdWords fra Venstre og SF, men det er endnu ikke lykkedes.

Læs resultatet af Computerworlds fuldstændigt uvidenskabelige undersøgelse her:


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Online seminar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

04. juni 2020 | Læs mere


Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?