Partier trækker Google ind i valgkamp

Folketingsvalg 2007: Et par af de danske folketingspartier har for længst rustet sig til valgkamp. Partierne har købt Google AdWords, som dukker op, når der søges på typiske mærkesager.

Allerede længe før Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) onsdag eftermiddag blæste valgkampen 2007 i gang har nogle af folketingspartierne forberedt sig på at tiltrække vælgeres opmærksomhed på nettet.

Flere af partierne har nemlig købt annoncer, de såkaldte AdWords, hos søgefirmaet Google.

Det betyder, at når en bruger søger efter eksempelvis ordet velfærd, så dukker der en annonce op i søgeresultatet, som viser vej til partiet Venstre. Men det er ikke kun Venstre, som har købt dette ord som sponsorlink.

Flere køber samme ord
Oppositionspartiet SF har nemlig også investeret i ordet velfærd, som giver eventuelle vælgere mulighed for at klikke sig videre til partiets hjemmeside.

Sidste gang der var valg, forskede Lektor Lisbeth Klastrup fra IT-Universitetet i, hvordan politikerne brugte blogs i forbindelse med valgkampen.

Og hun fortæller, at det handler om at ramme vælgerne der, hvor de befinder sig i dag.

"Det er vel ikke anderledes end at betale penge for at få en annonce i avisen eller hængt en valgplakat op det rigtige sted," siger Lisbeth Klastrup.

Nyt i Danmark
Hun finder det interessant, at de politiske partier aktivt tilsyneladende er begyndt at bruge AdWords , men fortæller at det ikke er et emne, der er blevet forsket i herhjemme.

Samtidig fortæller hun, at hun ikke blev opmærksom på brugen af AdWords under sidste valgkamp.

Den manglende forskning gør det ifølge Lisbeth Klastrup umuligt at vide, om politikernes sponsorlinks på Google faktisk virker.

Men hun mener, at der kan være en vis chance for at folk som ellers ikke vil skrive ord som velfærd, børnepasning eller Asylcenter under en valgkamp vil begynde at udføre mere politisk orienterede søgninger på nettet.

"Og så giver det jo meget god mening," siger Lisbeth Klastrup.

Budskabet skal helt frem
Ifølge Lisbeth Klastrup er det dog væsentligt, at de politiske partier har gjort sig umage for at trække deres mærkesager tydeligt frem på hjemmesiderne.

"Man må jo også regne med, at folk bruger de forskellige partiers hjemmesider til at gå ind og læse om de her ting rimeligt direkte, siger hun.

En serie Google-søgninger på ti udvalgte valgkampsord viser, at det er Venstre og SF, der er længst fremme i brugen af annoncer på søgemaskinen, mens Dansk Folkeparti har købt ordet folketingsvalg.

Computerworld har forsøgt at få en kommentar til brugen af AdWords fra Venstre og SF, men det er endnu ikke lykkedes.

Læs resultatet af Computerworlds fuldstændigt uvidenskabelige undersøgelse her:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Vodafone gennemfører et af verdens største S/4HANA-projekter på blot en weekend: Sådan er opgaven blevet grebet an
Over en lang weekend gennemførte Vodafone en enorm ERP-migration til SAP’s nyeste kerne S/4HANA. Det skete efter et års forberedelse. Arbejdet med data var nøglen til success, lyder budskabet.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Cisco Webex: Giv medarbejderne fleksible arbejdsforhold med et højteknologisk og sikkert webbaseret online-mødesystem
Corona-krisen har for alvor gjort fleksible arbejdsforhold til dagligdag, og for mange virksomheder bliver det også en del af fremtiden. En vigtig del af den udvikling er sikre og effektive samarbejdssystemer, så medarbejdere kan holde møder med hinanden, kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere i høj kvalitet. I dette whitepaper fra Netteam får du indsigt i Cisco Webex, som er et webbaseret online mødesystem. Det er en sikker og brugervenlig løsning, der integrerer både audio, video og webkonferencer. Et enkelt tryk på knappen og du er i gang med et møde, hvor du kan se, høre, skrive på whiteboard og dele dokumenter med andre mødedeltagere. Det hele er beskyttet af Cisco Talos sikkerhedsintelligens, som er markedets stærkeste beskyttelse mod cyberangreb.