Partierne overser mulighederne i web 2.0

Folketingsvalg 2007: Hvis ikke politikerne tager sig sammen, vil andre overtage den politiske debat på nettet. Politikerne er for dårlige til at håndtere de nye web 2.0 teknologier, mener politisk ekspert.

Både Helle Thorning Schmidt, Anders Fogh Rasmussen og resten af hovedpersonerne i det danske folketingsvalg sprøjter videoer ud på internettet.

Og har du lyst kan du blive ven med den konservative kulturminister Brian Mikkelsen på MySpace, mens den tidligere socialdemokratiske partiboss Mogens Lykketoft er at finde på Facebook.

Og ikke nok med det. Medierne dækker politikernes indtog på internettet massivt i både fjernsynet, radio og aviserne.

Problemet er bare, at politikerne ikke er særligt gode til at håndtere de nye web 2.0 teknologier, mener eksperterne.

Og hvis ikke politikerne tager sig sammen, kan det ende med, at andre overtager den politiske debat på nettet, pointerer Niels Krause-Kjær, politisk kommentator og med en fortid som spindoktor for de konservative.

Muss wir auch haben
"Nok er det gået op for folketingskandidaterne, at so ein ding muss wir auch haben. Men de gør det bare ikke særligt godt," siger han.

Han medgiver, at både Anders Fogh Rasmussen og Helle Thorning Schmidt blogger.

"Men hvis det er dem selv, der skriver de blogs, så skjuler de meget godt," siger Niels Krause-Kjær. Meget af den stads minder meget om, at en partifunktionær har fået tjansen at blogge for partilederne, mener han.

Og fortsætter politikerne at tale ned på vælgerne på nettet i stedet for at tale med dem, så risikerer de at miste magten over den politiske debat på internettet.

"Hvis politikerne ikke er i stand til at levere en autencitet og oprigtighed på internettet, så vil andre gøre det. Og så mister de endnu mere kontrollen over debatten end ellers," siger Niels Krause-Kjær.

Farvel til kontrol
I forvejen skal statsministerkandidaterne acceptere, at de ikke længere har kontrollen over debatten på nettet, hvor alle kan give deres besyv med.

Og de gør det.

Men forsætter Helle Thorning Schmidt og Anders Fogh Rasmussen i den samme kedelige gænge, så kan det gå endnu værre, mener Niels Krause-Kjær.

"Nogen vil tage internettet fra dem, hvis de ikke selv evner det."


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.