Enhedslisten giver alle baghjul

Folketingsvalg 2007: På få dage er socialdemokraternes formand blevet overhalet indenom af sjov valgfilm fra Enhedslisten.

Med videoen "Hvorfor har vi ingen Zlatan?" giver Enhedslisten de øvrige partiers YouTube-valgfilm baghjul.

Filmen kombinerer den svenske fodboldstjernes mange mål med asylpolitikken, og er et eksempel på den virale markedsføring, der stortrives på nettet.

"Vi har ikke ret mange penge til vores kampagne, og denne video er et eksempel på, at man kan få spredt budskabet til mange på en sjov måde uden at bruge at hav af penge," siger Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten.

Helle Thorning-Schmidt stod med filmen "Vi vælger velfærd" for den tidligere rekord på YouTube.

Filmkonkurrence
Og der er flere virale valgfilm i støbeskeen hos Enhedslisten. Partiet har nemlig udskrevet en konkurrence om den bedste video, animation eller slide-show.

"Sæt billeder, lyd eller ord på hvorfor vi skal have en ny regering - eller hvad der i det hele taget pisser dig af," lyder oplægget på partiets webside.

Præmien for bedste video er 2.000 kroner, og det er filminstruktøren Christian Braad Thomsen, der vælger vinderen.

"En af styrkerne ved at kommunikere på denne måde er, at der ikke behøver at stå et smart reklamebureau bag projektet. Faktisk bliver resultatet bedre, når helt almindelige mennesker bruger kreativiteten," siger Johanne Schmidt-Nielsen.

"Formålet med filmene er, at bidrage med sjove og positive debatindlæg," siger hun.

Venstre følger trop
Enhedslisten forsøg på at sprede budskabet via humor ser i dette tilfælde ud til at være mere populært blandt internetbrugerne end de traditionelle valgfilm, som de fleste partier disker op med på nettet. Og det er ikke en tilfældighed, mener en ekspert.

"De filmklip, der slår igennem, er sjove, anderledes eller tankevækkende, hvilket ikke er tilfældet for langt størstedelen af det materiale, partierne udsender i øjeblikket," har Jakob Linaa Jensen, adjunkt på Institut for Informations- og Medievidenskab, Aarhus Universitet, tidligere udtalt til Computerworld.

Også den modsatte side af det politiske spektrum forsøger at sprede budskaberne på en anderledes måde.

Venstres ungdomsorganisation er efter samme mønster i fuld gang med at føre valgkamp via YouTube. Organisationen har blandt andet udarbejdet videoer, der stiller politiske modstandere fra flere partier i et skævt lys.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.