Artikel top billede

Hvor er er Danmarks bedste e-butik? Hjælp os

E-handelsprisen 2008: Danskerne e-handler for cirka 22 milliarder kroner om året. Nu skal landets bedste e-handelsbutik findes. Har du haft gode erfaringer med en netbutik? Så kom med dem.

E-handelsprisen 2008: Den tredje e-handelsbølge er på vej til at ramme den danske e-handel.

Den første bølge i e-handlen for godt og vel 10 års siden handlede om at sætte strøm til en elektronisk brochure.

Den anden bølge fra årtusindeskiftet gav os mere funktionalitet med betalingsmuligheder, søgefunktioner og andre.

Nu forudser direktør Morten Kamper fra FDIH, der organiserer de danske internethandlende, at en tredje bølge er over os lige nu – en bølge, der handler om involvering.

Kunder skal inviteres ind

”Som e-handelsbutik kan man ikke længere klare sig med blot at sætte sine varer til salg over nettet. Du er nødt til at invitere kunderne med ind i butikken og gøre betjeningen mere brugervenlig og personlig,” lyder det fra Morten Kamper.

Han peger på, at det er den store sociale bølge på internettet med blogs, Facebook med mere, der presser e-butikkerne i retning af mere direkte kundeinvolvering.

Kampen skydes i gang i dag

Netop i dag skyder FDIH kampen om E-handelsprisen 2008 i gang.

Morten Kamper tror personligt på. at nogle af vinderne bliver at finde blandt dem, der er bedst til at skal kundeloyalitet.

”Udviklingen går navnlig stærkt inden for service til kunderne og med dialog og interaktion,” siger han.

E-handelsvirksomheder, der er interesseret i at vinde e-handelsprisen 2008 kan fra i dag tilmelde sig til konkurrencen via en hjemmeside, der er oprettet til lejligheden.

I opløbet til sidste år var der 155 kandidater til en af fem ’almindelige’ e-handelspriser inden for kategorierne innovation, købmandskab, nystarter, internationalisering og brancheprisen, der i 2008 uddeles inden for tøjbranchen.

En shortlist på 25 nominerede virksomheder i disse fem kategorier offentliggøres 7. februar, efter at en jury har vendt og drejet kandidaterne.

Brugerprisen

Fra medio januar får brugerne også mulighed for at indstille kandidater til brugerprisen og selvfølgelig stemme på deres foretrukne netbutik. Sidste år var cirka 35.000 brugere med til at uddele brugerprisen.

Når vinderne af e-handelspriserne hyldes ved en prisfest og konference den 27. marts 2008 i Falconer Centret i København vil juryen samtidig uddele to særpriser. En specialpris, der gives til en virksomheder, der har gjort en forskel i branchen, men som at ikke fanges af de fem almindelige kategorier samt en ærespris til en person, der har leveret en stor indsats for e-handlen.

I marts 2007 løb Den Blå Avis, Spamfighter, Zyb, Trendsales og Sterling med de ordinære priser, mens juryens specialpris gik til Lego Factory, æresprisen gik til Lån & Spars Peter Schou, og brugernes pris gik til DTF-travel.

Køber for 6.500 kroner om året

Startskuddet til e-handelsprisen 2008 går samtidig med offentliggørelsen af et nyt et nyt e-handelsindeks udarbejdet af Zapera for internet betalingsvirksomheden Dibs

Ikke bare har e-handlen fået ny luft i Danmark – den vokser lige nu med omkring 40 procent om året og er nået op i omkring 22 milliarder kroner årligt.

Undersøgelsen viser også, at 96 procent af 1.000 adspurgte danske internetbrugere har e-handlet i løbet af de seneste 12 måneder.

Det gør os til det mest e-handlende folkefærd i en sammenligning med Sverige og Norge. I gennemsnit køber vi for 6.500 kroner online om året, hvilket henviser os til andenpladsen efter nordmændene, der e-handler for 7.100 kroner om året.

E-handelsprisen er blevet uddelt siden 2000. De første vindere af prisen var Toycity, NEM Computer og Rejsefeber.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere