Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Virtualisering i to af tre firmaer inden 2009

Mere end en tredjedel virksomheder har implementeret ”x86 server virtualization”, og næsten to tredjedele forventer at gøre det inden 2009, viser en ny undersøgelse.

Computerworld News Service: It-afdelinger, der allerede bruger virtualisering, har virtusliseret 24 procent af deres servere, og det antal forventes at stige til 45 procent inden 2009.

Leverandørerne skal se at komme i gang med at opgradere deres virtualiseringsprodukter, fordi mange virksomheder har brugt teknologien i to år eller mere og er klar til at udvide brugen, viser undersøgelsen.

”BMC Software, IBM Tivoli, HP Software og Microsoft bør opdatere deres tilbud og skabe øjeblikkelig taktisk værdi ved at tilføje og købe værktøjer til virtuelle miljøer, såsom konvertering mellem fysiske og virtuelle servere og hurtig opdatering af virtuelle server-konfigurationer," hedder det i rapporten.

Rapporten ”x86 virtualization adopters hit the tipping point” er baseret på en undersøgelse blandt 275 server-ansvarlige i virksomheder.

Tidligere undersøgelser viser faktisk større indførelse af server-virtualisering med 50 procent af it-virksomheder, der brugte teknologien i produktion og test i 2006.

Vurderingerne er ”all over the map”, og it-chefer er sommetider for optimistiske omkring deres forudsigelser omkring fremtidig brug, fortæller rapportens hovedforfatter, Frank Gillet.

Mange har virtuelle servere

Men undersøgelsens resultater ”viser ideens power og popularitet… og demonstrerer, at der er oprigtig hensigt om at øge brugen.”

Den seneste rapport viser, at 37 procent af de undersøgte it-afdelinger allerede har virtuelle servere, mens 13 procent har planer om at indføre det inden juli 2008.

Yderligere 15 procent tror, de vil virtualisere deres x86-servere inden 2009.

Efterhånden som virksomhederne har fået et par års erfaring med virtualisering, vil de bevæge sig fra taktiske eksperimentelle fremgangsmåder til strategiske it-infrastruktur-tiltag, der kan betyde opgradering af servere, lagring, netværk og systemhåndtering.

Men virtualisering er ikke i nærheden af at blive indført universelt i virksomheder, siger Frank Gillet.

It-chefer bruger typisk ikke teknologien til kritiske applikationer eller platforme som ”grid computing” eller ”supercomputing”, siger han.

Virtualisering handler primært om deling af maskiner og portabilitet, men ifølge Frank Gillet er det ikke de mest tungtvejende årsager til at virtualisere kritiske arbejdsbyrder.

Deling af maskiner er ikke så nødvendigt, hvis en maskine allerede er optaget, og portabilitet er måske ikke tvingende nødvendig, når der er andre servere, en arbejdsbyrde kan flyttes til.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere