Artikel top billede

Telekæden vil ud af iPhone-batalje med Apple

Telekædens advokater forhandler med Apples advokater for at finde en løsning på Telekædens forhandling af iPhonen herhjemme. Vi skal alle følge loven - også Apple, lyder det fra Telekæden.

Den danske telefon-forhandler Telekæden, der holder til huse i Randers, vil ud af sin batalje med Apple, der brød ud, da Telekæden uden Apples tilladelse i november satte iPhonen til salg på det danske marked.

"Vi kan ikke have sådan en sag hængende over hovedet, så vi arbejder med en meget lille tidshorisont på at finde en løsning," siger Klaus Engelbreth, salgsansvarlig i Telekæden, til Computerworld.

Advokater forhandler

Telekædens iPhone-tilbud på 5.899 kroner har vakt Apples vrede, fordi det amerikanske selskab alene vil have, at den stærkt hypede telefon sælges af autoriserede partnere.

Apple-advokat Johan Løje betegnede tidligere på ugen da også Telekædens parallel-import som "notorisk ulovligt," ligesom Apple har forlangt samtlige Telekæden-iPhones trukket tilbage fra markedet.

"Vores advokater forhandler nu med Apples advokater, og vi afventer at få at vide, hvad der kommer ud af det," siger Klaus Engelbreth.

Han understreger, at Telekæden er villig til helt at trække iPhonen væk fra markedet, hvis det viser sig, at det i strid med loven, at selskabet sælger telefonen.

"Vi vil selvfølgelig ikke sælge telefonen, hvis Apple kan dokumentere, at det er ulovligt, at vi gør det," siger han.

Det er imidlertid langt fra sikkert. I hvert er der for tiden gang i flere sager i Europa, der sigter mod at få afklaret forhandlingsretten af Apple-telefonen.

Fransk lovgivning forbyder således salg af låste telefoner, mens en tysk domstol netop ophævet et fogedforbud, der forbød T-Mobile at låse telefonen i to år.

"Apple er jo også forpligtet til at følge europæisk lovgivning, og man er måske på vej ud på et skråplan, hvis man forsøger at afholde en kyndig forhandler i at forhandle et produkt," siger Klaus Engelbreth, der understreger, at Telekæden afventer advokaternes udmelding, der skulle komme i begyndelsen af næste uge.

Skal trækkes tilbage

Et af kravene fra Apple er, at Telekæden trækker iPhonen tilbage fra selskabets netbutik.

Det til trods har Telekæden stadig iPhonen til salg på selskabets hjemmeside.

Klaus Engelbreth vil ikke fortælle, hvor mange eksemplarer Telekæden har fået solgt i Danmark.

"Men vi taler om et absolut nicheprodukt. Det betyder, at vi ikke har solgt forfærdeligt mange," siger han, der undrer sig over Apples fremgangsmåde i sagen.

"Man plejer jo at banke på, inden man braser ind. Apple kunne måske godt have gjort det her lidt mere elegant," mener han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere