Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Facebook og bagsiden af Web 2.0

Efter et år med ballade på blogs og en konstant kamp om privatlivets fred på Facebook var det passende, at dette års Le Web 3-konference begyndte med en diskussion om ”bagsiden” af Web 2.0.

Computerworld News Service: “Internettet er blot endnu en menneskelig udtryksform, og derfor er det offer for menneskelige fejl ligesom ethvert andet foretagende,” sagde Chris Alden, administrerende direktør for blogging-virksomheden Six Apart.

Han sad i panelet til den årlige Le Web 3-konference sammen med chefer fra Facebook og den sydkoreanske internetgigant, Daum Communications.

Problemet med internettet er dets anonymitet, som nedbryder folks sans for social ansvarlighed og opfordrer til krænkende kommentarer i blogs eller værre, lød det fra deltagerne i diskussionen.

Opgiver bare forkert navn

Folk kan blive spurgt om de vil tilmelde sig, men de opfinder skærmnavne, og kun få mennesker med onde hensigter opgiver deres rigtige navn og adresse.

I Sydkorea har regeringen forsøgt at håndtere al balladen på nettet ved at udstede brugernavne, der er forbundet til folks rigtige navn og adresse.

Men det gør it sårbar at lagre sådanne informationer centralt, og det har medført, at tusindvis af sydkoreanere har fået stjålet deres personlige data kort tid efter, at systemet blev indført, fortæller Loic Le Meur, den franske blogger og iværksætter, der står bag konferencen.

”Regeringens centraliserede tilgang forbinder reelle – og online identiteter, men problemet med privatliv er større end andre problemer i online-miljøet," sagde Jaewoong Lee, grundlægger af Daum.

”Regeringens system kan være en hjælp til at identificere mennesker, der handler forkert, men man sætter privatlivets fred på spil.”

Han mener, det ville være bedre at bruge folks online-historie som en målestok for deres troværdighed.

Det er sjældent folk, der har været kunder hos Daum i fem år, der udsender det mest krænkende materiale, udtalte han.

Ægte online-identitet

Chris Alden var enig og sagde, at når man ser på historikken for kommentarer og opbygger en profil, begynder folk at have en ægte online-identitet.

Ideen er, at folk skal gøre sig fortjent til godkendelse og troværdighed baseret på den tillid, de opbygger ud fra deres tidligere aktiviteter på en side.

Facebook har færre problemer med falske identiteter, fordi virksomhedens værdi afhænger af, at brugerne er synlig for deres venner i den virkelige verden.

Men Facebook har kæmpet med bagsiden af falske identiteter og den anden mærke sky, der hænger over Web 2.0 – den der handler om privatliv og om, hvordan folks personlige data bliver brugt.

Facebook kritiseres

Dan Rose, chef for Facebooks business development, blev bedt om at forklare virksomhedens kontroversielle Beacon-system, som sporer Facebook-brugeres aktiviteter på partnersider.

Virksomheden gjorde det lettere for sine brugere at melde sig ud af systemet efter et ramaskrig over krænkelse af privatlivet, men Facebook bliver stadig kritiseret for at indsamle data, efter folk er logget af siden og for at indsamle data om folk, der ikke er medlem af Facebook.

Virksomheden har lavet to fejl, mener Dan Rose. Man reagerede ikke hurtigt nok på kritikken, og man gjorde en dårlig indsats for at forklare, hvad Beacon er.

Han hævdede, at Beacon ikke primært blev udviklet som et markedsføringsprodukt, men som en måde, hvorpå brugene kunne dele deres aktiviteter uden for Facebook med deres venner.

Det stemmer dog ikke overens med det, Facebook har sagt om Beacon tidligere, da det blev kaldt ”kernen” i virksomhedens markedsføringssystem.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere