Artikel top billede

Nedbrudsramt receptserver får kunstigt åndedræt

En ny serie nedbrud på den i forvejen kronisk ustabile receptserver får nu brugerne til at give serveren kunstigt åndedræt, mens en mere permanent løsning undersøges.

Der er atter en gang stor utilfredshed med landets receptserver, der har været ramt af nedbrud og forsinkelser adskillige gange siden det gamle system til receptoverførsel blev udskiftet for godt et år siden.

I dagene efter nytår var der nemlig atter en gang problemer med receptserveren, hvilket betød lange ventetider før patienterne kunne få deres medicin.

8. januar mødtes Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Danmarks Apotekerforening og Lægemiddelstyrelsen for at diskutere driftssituationen for receptserveren.

"På mødet blev det aftalt at iværksætte en såkaldt parallel receptfremførsel. Det betyder, at de to leverandører, Progrator og KMD, som transporterer elektroniske recepter fra lægerne via lægesystemerne, fremover fungerer helt uafhængigt af hinanden. Nedbrud hos den ene leverandør vil derfor ikke længere påvirke forsendelsen af recepter fra de læger, der bruger den anden leverandør," oplyser Lægemiddelstyrelsen på sin hjemmeside.

Undersøgelse skal finde løsning

Hidtil har de enkelte læger været opkoblet til enten Progrator eller KMD på den måde, at KMD har sendt recepter videre til Progrator, der har været forbundet med receptserveren.

Det bliver nu lavet om, således at både KMD og Progrator kan kommunikere direkte med receptserveren. Et nedbrud hos Progrator vil således ikke lægge hele afbryde hele forbindelsen til recpeptserveren.

Lægemiddelstyrelsen forventer det nye system er oppe at køre inden for to uger.

Den parallelle receptfremførsel skal dog ikke ses som den endegyldige løsning på receptserverens problemer.

På mødet blev det nemlig besluttet, at en ekstern konsulentundersøgelse skal gennemgå it-systemerne, og på den baggrund komme med sin anbefaling for hvad, der skal til, for at sikre højere oppetid for receptserveren.

Den undersøgelse skal være gennemført senest midt i marts.

Nedbrud skyld i nye problemer

Nedetid for receptserveren har været et tilbagevendende problem siden indførslen i begyndelsen af 2007.

Et alvorligt hardwarenedbrud hos leverendøren Progrator i dagene efter nytår, betød igen at landets apoteker oplevede forsinkelser på at modtage elektroniske recepter.

Det skabte kødannelse 3. januar, hvilket betød yderligere forsinkelser.

Når receptserveren er nede, kan apotekerne kun tilbyde kunderne en kop kaffe og forsøge at indgyde dem tålmodighed. Medicinen kan kunderne ikke få.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere