De truer den nordiske førerposition

Se listen over verdens mest netværksparate lande.

Tilbage til artiklen: Danmarks it-førerposition er truet.

Singapore:
Singapore har gjort avanceret it-anvendelse til en mærkesag.

Derfor ligger Singapore højt i indkøb af avanceret teknologi og privatisering af it. De digitale kompetencer er ekstrem høje i alle dele af bystatens økonomi.

Samtidig er Singapore særligt innovationsklar, fordi staten rummer et højt antal videnskabsfolk og ingeniører men også et generelt højt uddannelsesniveau.

Schweiz:
Den schweiziske befolkning har gennem de sidste år oplevet en markant udvikling i de digitale kompetencer.

Det skyldes blandt andet, at arbejdskraften generelt er veluddannet.

Samtidig har regeringen øget investeringen i it til gavn for nye services og innovation i hele it-branchen. Heftig konkurrence i tele og kabel-tv har ført til et markant løft i bredbåndspenetrationen.

Endelig er der politisk gennemført øget fleksibilitet på arbejdsmarkedet.

Holland:
Den hollandske regering vil gøre Holland til Europas førende it-nation.

Rygraden i strategien er et program, der skal gøre det muligt for forskning, virksomheder og offentlige institutioner at starte nye virksomheder og udvikle højteknologi.

Holland er allerede hjemsted for Philips, men store it-koncerner som Dell og Cisco har valgt landet til deres europæiske hovedkvarter.

USA:
Med 280 millioner brugere er USA verdens største hjemmemarked, med uvurderlige muligheder for at introducere ny teknologi.

Derudover tæller den nemme adgang til patenter, rigelige mængder venturekapital og en høj standard af forretnings- og naturvidenskabelig uddannelser.

It-investeringerne ligger stadig højt, selvom kreditkrisen har ramt den finansielle sektors it-indkøb. Fra 2002 til 2007 steg den amerikanske føderale regerings it-indkøb fra 37,1 til 66,4 milliarder dollars.

Storbritannien:
Storbritanniens høje placering på NRI skyldes især god it-infrastruktur. Men landet har også et godt og risikofrit forretningsmiljø.

De sidste 10 år er den britiske beskatning blevet særlig it-venlig med mange it-produkter fritaget for told. 2007 markerede afslutningen på programmet “Transformational Government – Enable by Technology,” der har leveret nye e-services til borgere og virksomheder.

Se listen over verdens mest netværksparate lande.

Tilbage til artiklen: Danmarks it-førerposition er truet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere