Artikel top billede

Stockholm truer med at skrotte Rejsekort-leverandør

Stockholmernes nye Rejsekort kan ikke håndtere betalinger, og bystyret truer nu med at smide den økonomisk trængte leverandør, ERG, på porten.

Det danske Rejsekort er langt fra det eneste smartcard-baserede billetteringssystem, der er plaget af problemer.

Australske ERG, der netop har fået handlen med sine aktier suspenderet på børsen i Sydney, er leverandør af chip-baserede billetteringssystemer til blandt andet Stockholm og Göteborg.

I ingen af byerne går installationen som forventet, og bystyret i Stockholm truer med at smide ERG på porten, hvis ikke der sker store fremskridt inden 19. februar. Det skriver Realtid.se.

Kniber med bogføringen

Siden 2006 har Cybercoms Thomas Fransson været konsulent på Stockholms rejsekort-projekt. Han fortæller, at ERG ikke har fået programmeringen færdig, og at det kniber for systemet at håndtere betalinger.

"Der er problemer med at få indtægterne til at havne på den rette konto og den rigtige måned i regnskabet," siger han til Realtid.se.

Storstockholms Lokaltrafik (SL) skrev kontrakt med ERG tilbage i 2003, og dengang lovede ERG, at smartcard-løsningen SL Access var klar til brug i 2006.

Virker ikke som lovet

Sådan gik det ikke. Den ene forsinkelse har afløst den anden, og ERG er indtil videre ikke nået længere end til at installere en stribe kortlæsere. Selskabet bedyrede dog efter den seneste forsinkelse, at de nye kort var klar til brug i efteråret 2007.

Nu har bystyret i Stockholm tabt tålmodigheden i en grad, så det ifølge Realtid.se truer ERG med at opsige kontrakten 19. februar, hvilket giver den australske leverandør tre uger til at få styr på den løbske installation.

På samme måde fik regeringen i New South Wales nok, da den i sidste uge opsagde sin kontrakt med ERG, der med den besked sagde farvel til et større trecifret antal millioner kroner.

Intet er umuligt

I Göteborg har borgerne i et par år brugt smartcard fra ERG som månedskort til den offentlige transport. Planen var så at bruge kortet også til enkeltrejser, hvilket ERG lovede kunne lade sig gøre.

Indtil videre har ERG heller ikke haft succes med den operation, og nu lurer den tidligere leverandør af SL's billetsystem, Modulsystem, i kulissen på at overtage ERG's position i hvert fald i Stockholm.

Realtid.se har spurgt Modulsystems administrerende direktør Torbernt Hjelmvik om selskabet eventuelt vil kunne overtage de kortlæsere i Stockholm, som ERG ikke kan få til at virke, hvis ERG bliver strittet ud af bystyret:

"Ingenting er umuligt," lyder svaret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere